Kans op BeNeLux-handbaltitel (bijna) verkeken

Het liep afgelopen weekend niet met FIQAS Aalsmeer. In de BeNeLux Liga verloren de Aalsmeerse handballers in België tweemaal van Belgische topteams. Daarmee raakten ze de koppositie in poule B van de Liga kwijt. Volendam staat nu eerste en Achilles Bocholt is tweede.

De nummers een en twee in de twee poules gaan over naar de 'Final Four'. Aalsmeer, derde nu, heeft het bereiken van de eindronde niet meer in eigen hand. Komend weekend speelt de ploeg in Luxemburg tegen de lager geplaatste Luxemburgse teams, Handbal Kaerjeng en Red Boys Differdange.

Twee nederlagen in België
Zaterdag was Sporting NeLo met 27-23 te sterk voor de Aalsmeerders. FIQAS had het donderdag gewonnen duel in de Nederlandse competitie tegen E&O in de benen. En er zat nog meer tegen, want Djordje Stevanovic ontbrak en Remco van Dam raakte snel geblesseerd. Tegen het einde leken de kansen te keren toen de nadelige marge tot één punt werd teruggebracht. De daarop volgende treffer werd over het hoofd gezien en dus niet geteld. Vervolgens liepen de Belgen uit tot 27-23.

In het duel zondag tegen Achilles Bocholt, met Stevanovic opnieuw als afwezige, streed FIQAS volop voor een goed resultaat. Bij de rust was de stand gelijk, 14-14. In de tweede helft wist Achilles bij enkele tijdstraffen aan Aalsmeerse kant echter uit te lopen. Hoewel FIQAS nog wat terugkwam, werd ook dit duel verloren, 30-27.

Bron: HV Aalsmeer
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin