Kanonskogels Mike Vos hoogtepunt aan Dreef

Het vuurwerk liet lang op zich wachten afgelopen zaterdag. Waar Aalsmeer een gemakkelijke voetbalmiddag leek te gaan beleven tegen VOP, kwam de doelpuntenmachine pas laat op gang. De onthutsend zwakke tegenstander uit Amersfoort stond de hele wedstrijd met de rug tegen de muur. Invaller Mike Vos was de speler die het publiek in vervoering bracht met twee onwaarschijnlijk fraaie treffers. Aalsmeer won met 5-0.

De voetballers van VOP voetballen ‘Voor Ons Plezier’. Het bezoek aan de Dreef was zaterdag vooral voor het plezier van Aalsmeer dat drie welkome punten in de zak stak. Gezien het spelbeeld was Aalsmeer dat ook aan zichzelf verplicht. De eerste helft was de thuisclub heer en meester maar verzuimde het ruimer afstand te nemen. Alleen Michal Kocon wist te scoren. Dat deed hij twee minuten voor rust. Een eerdere treffer van de pool werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook presteerde hij het om vanaf vijf meter naast een leeg doel te schieten. Het werd de hardwerkende spit vergeven.
 
Jammer was het dat Bart de Jong het veld moest verlaten vanwege een arm uit de kom. Thomas Harte, net hersteld van een blessure nam zijn plaats in.
 
Tweemaal geel
Tot plezier van de 100 toeschouwers moest Richard Pietersen van VOP aan het begin van de tweede helft met tweemaal geel opnieuw in korte tijd de kleedkamer opzoeken. Met tien man kwamen de bezoekers helemaal niet meer aan aanvallen toe.
 
Stempel
Daarna liep Aalsmeer snel uit naar een ruime voorsprong. Calvin Koster maakte de 2-0 en daarna kreeg Aalsmeer hulp van Romano Nieuwenhuis. De VOP-speler passeerde zijn eigen doelman. En toen kwam Mike Vos ten tonele. De bonkige spits verving Stefan van der Dussen en drukte prachtig zijn stempel op het slot van de wedstrijd. De eerste kogel lanceerde hij vanaf 30 meter. Deze suisde  via de binnenkant van de rechterpaal het net in. Vijf minuten later werd de arme VOP-doelman op vrijwel dezelfde wijze gepasseerd. Nu sloeg het projectiel binnen via de linkerpaal.
 
Uitdaging
Het blijft jammer dat Aalsmeer onnodig punten heeft gemorst tegen een aantal modale clubs in de tweede klasse B. De achterstand die daarmee werd opgelopen, is moeilijk te repareren. Toch moet dat de uitdaging zijn na de winterstop. In de eerste wedstrijd na de gedwongen pauze (24 januari) speelt Aalsmeer uit tegen het laag geklasseerde Zevenhoven.
 
Bron: Jack van Muijden
 
Foto boven: Mike Vos in actie, midden: Een scorende Michal Kocon, onder: Stefan van der Dussen in duel. Foto's: Jaap Maars (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel