Kan FC Aalsmeer zich handhaven in eerste klasse?

FCAalsmeer zaterdag blijft juichen (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Wat kunnen we verwachten van FC Aalsmeer en wie gaan er spelen dit seizoen in de eerste klasse? Vragen die ik niet zomaar kan beantwoorden. Clubs die promoveren naar de eerste klasse hebben het traditiegetrouw zeer moeilijk om zich te handhaven en er zijn voorbeelden te over van clubs die na één seizoen weer afdaalden naar een lager niveau. Laten we hopen dat FC Aalsmeer dit seizoen met die vervelende traditie breekt.

De voorbereiding liep niet op rolletjes, er werden een paar wedstrijden hopeloos verloren en pas naar het einde van de voorbereiding werden de contouren van het elftal zichtbaar en werden er wedstrijden gewonnen. De progressie was duidelijk zichtbaar en ook de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag waar Roda uit Amstelveen de tegenstander was werd met 3-0 gewonnen.

Ik ga niets voorspellen en zeker niet voordat de eerste competitiewedstrijd gespeeld is maar mijn verwachting is dat FC Aalsmeer zich gaat handhaven. De selectie is zeker in de breedte sterker dan vorig seizoen en dat betekent dat trainer Verdonkschot eerder en beter kan inspelen op blessures en schorsingen. Ook tactisch zijn er wat meer mogelijkheden bijgekomen. De technische commissie en trainersstaf hebben er alles aangedaan om een zo compleet mogelijke selectie samen te stellen om de ‘overlevingskans’ in het eerste seizoen in de eerste klasse zo groot mogelijk te maken.

Wie gaan er dan spelen zult u zich misschien afvragen en daar kan ik alleen maar naar gissen zo vroeg in het seizoen maar ik ga u alvast een paar namen geven van spelers die op mij een goede indruk maakten in de voorbereiding.

Nieuwelingen Mike Vreekamp, Malick Lowe, Lennard Eijsvogel en Marijn van Wandelen zijn enkele spelers die mij zijn opgevallen. Van het team van vorig jaar noem ik Axel Wendt, Luke Vahle, Mike Dam, Gilliano Eijken en ‘good old’ Mark Ruessink.

We gaan het zien zaterdag, de eerste wedstrijd van het seizoen begint thuis tegen Roda ’46, de club uit Leusden. De krachtsverschillen in deze klasse zijn mij nog niet bekend en het is dan ook afwachten wie er straks na een wedstrijd of vijf tot de titelfavorieten of tot de degradatiekandidaten behoort.

Traditiegetrouw sluit ik de voorbeschouwing af met de uitnodiging om naar de wedstrijd te komen kijken en daar zal ik dan ook niet van afwijken. De feestweek is afgelopen en de pramen liggen weer voor anker.

U heeft dan ook geen enkel excuus voorhanden om niet te komen kijken. Ik nodig u dan ook graag uit om zaterdag langs te komen om samen met mij antwoord te krijgen op alle vragen die we hebben. Wie spelen er? Wie gaat er winnen? Hebben we kansen in de eerste klasse? Bent u ook zo benieuwd? Ik zeker, tot zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel