Kampioensschaal duikt op in Griekenland

Vele bij de handbal betrokkenen vroegen zich na de feestelijkheden van zaterdag af waar toch de kampioensschaal gebleven was. Zoeken is niet meer nodig. Vanaf zijn Griekse vakantieadres laat FIQAS-voorzitter Mike van der Laarse weten de trofee te hebben veilig gesteld.

“Iedereen was zo aan het feesten waarbij er natuurlijk behoorlijk gedronken werd, dat het me verstandig leek de schaal maar mee te nemen voordat hij op een of andere manier zoek zou raken,” luidde de verklaring van de voorzitter die zondag in alle vroegte met de schaal onder de arm in het vliegtuig stapte. Hij had zijn vakantie voor het finaleduel onderbroken. In de hangmat bij het zwembad kon hij de verloren slaapuurtjes vervolgens weer makkelijk inhalen. Met de schaal op schoot, dromend van het mooie resultaat van zijn club.

Opstootje Ramos
Over het 'akkefietje' na afloop van de wedstrijd tegen Lions wilde Van der Laarse niet al te veel woorden vuil maken. Er ontstond direct na de wedstrijd een opstootje tussen een Aalsmeersupporter en Lions speler João Ramos. Volgens dagblad De Limburger begreep Ramos niet waarom hij werd aangevallen. “Ik snap het niet. Ze waren de hele wedstrijd wel wat aan het roepen maar ik had niks gedaan,” zo liet de Portugees door de krant optekenen. Volgens Van der Laarse die de videobeelden van het voorval heeft bekeken, treft FIQAS geen blaam en ontstond de ruzie door frustratie vanwege het verlies.

Fotograaf belaagd
Onze fotograaf Jaap Maars was eveneens bij het voorval betrokken. Hij kreeg een klap op zijn hoofd van een begeleider van Lions toen hij een foto maakte van Ramos. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Hij kwam schuin op me af en sloeg me achter op mijn hoofd. Ik draaide me om en gaf hem een tik terug waarna hij door andere mensen van Lions in bedwang moest worden gehouden en werd weggevoerd,” aldus Maars die geen idee heeft wie zijn aanvaller was of welke functie hij bij de Limburgse club bekleedt.

Nieuwe sponsor
Na afloop van de wedstrijd werden spelers Wai Wong en Kevin Hooijman in het zonnetje gezet. Deze spelers hebben aangegeven te stoppen op het hoogste niveau. Beide handballers ontvingen een actiefoto als aandenken.

Ook sponsor Rob Geleijn en zijn echtgenote Annemieke werden uitgebreid bedankt voor de vele jaren van sponsoring. De eigenaar van softwarebedrijf FIQAS stopt als hoofdsponsor en naamgever van de club. Vanaf het nieuwe seizoen zal de handbalvereniging een nieuwe naam krijgen. De onderhandelingen met een nieuwe hoofdsponsor zijn in een vergevorderd stadium. Binnenkort zal de club bekend maken om welke onderneming het gaat.  

Donderdag huldiging
Komende donderdag voorafgaande aan de vergadering van de gemeenteraad zal de kampioensploeg op het gemeentehuis door de burgemeester worden gehuldigd. Dit zal omstreeks 19:15 uur plaatsvinden. Belangstellenden zijn welkom.

Foto boven: Mike van der Laarse in zijn hangmat (foto fam. vd Laarse), onder: sponsor Rob en Annemiek Geleijn worden in de bloemetjes gezet. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel