Kampioenskoorts stijgt na gelijkspel

Aalsmeerspelers teleurgesteld na het gelijkspel

Door: Matthijs Bos. Het had een prachtig weekend kunnen worden voor de FC Aalsmeer spelers en aanhang. Bij overwinning op streekgenoot Legmeervogels en een verlies van nummer 2 sv DONK kon er een kampioensfeestje gevierd worden. Van dat gehoopte scenario kwam het niet Aalsmeer speelde met 2-2 gelijk en DONK won.

Aalsmeer begon moeizaam aan de wedstrijd, daarom ook dat het vlak voor rust 0-1 werd voor de uitploeg. Een discutabele penalty bracht de thuisploeg vlak voor de rust een achterstand. Aalsmeer keeper Saverio Zondag stopte de penalty in eerste instantie, maar vanuit de rebound kon de Uithoornse penaltynemer alsnog scoren. Na de rust ontbrandde de derby steeds meer. Toch wist Aalsmeer aanvallend niet veel te creëren. Door het ontbreken van linksbuiten Giliano Eijken stond Marten Baarse op de buitenpositie. Rechterbuitenspeler Calvin Valies kwam niet lekker uit de verf en zoekt nogsteeds naar zijn beste vorm. Ook clubtopscorer Luke Vahle kwam weinig aan aanvallen toe. Het duo Vahle-Dam wat altijd garant staat voor doelpunten, kwam niet tot grote mogelijkheden mede doordat Legmeervoogels goed verdedigde. Toch wist één van de twee een doelpuntje te maken. Mike Dam schoot op werkelijk prachtige wijze raak vanuit een vrije trap. Deze gelijkmaker maakte wat los bij de thuisploeg en niet lang na de gelijkmaker kwam Aalsmeer op een 2-1 voorsprong, opnieuw door een doelpunt van Dam. Door de voorsprong kwamen er een hoop emoties los bij de thuisploeg.

Ook op het sportcomplex aan de Beethovenlaan was het eventjes feest. Zo’n 750 toeschouwers waren naar het complex gekomen om Aalsmeer aan te moedigen. Helaas werd het feestje iets te vroeg gevierd want enkele minuten voor tijd wist Legmeervogels de 2-2 in het doel te koppen. Tot vreugde van de Uithoornse spelers en aanhang. Het gat met DONK is teruggebracht naar vijf punten. Maar met nog drie wedstrijden te spelen lijkt het kampioenschap niet meer mis te kunnen gaan.

Man of the match was Saverio Zondag (Foto Ton van Eenennaam)

RKDES ziet kans op prijs verkleinen
RKDES nam het dit weekend op bij en tegen Stompwijk ‘92. Op papier een wedstrijd die eenvoudig zou moeten zijn voor de Kudelstaartse ploeg. Het tegenovergestelde bleek. Stompwijk kwam in de tweede helft op voorsprong, maar vergat DES de genade klap uit te delen. Uiteindelijk kwam RKDES ver in de blessuretijd op een 1-1. Sven Boelsma kopte raak. DES miste heel wat spelers vanwege vakanties. Door het gelijke spel zijn de kansen op de derde periodetitel verkleind voor de Kudelstaarters. RKDES kan zich deze week volledig voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Koudekerk van 13 mei. Om 14:30 uur trapt RKDES af in eigen huis.

FCA zondag verliest belangrijke punten
De zondagtak van FC Aalsmeer ging op bezoek bij directe concurrent SV Ouderkerk. Bij een overwinning kon Aalsmeer namelijk zijn plekje in de top vier verstevigen, en zelfs nog meestrijden voor de derde plek. Aalsmeer kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Jayson van der Neut schoot raak na aangeven van Dave Leenders. Een zogeheten ‘wake-up call’ voor Ouderkerk want de thuisploeg kwam al voor de rust op een 2-1 voorsprong. Aalsmeer trad aan zonder spelverdeler Jeremy Maas. Dat gemis bleek groot te zijn want veel kansen kwamen er niet voor Aalsmeer. Uiteindelijk viel twintig minuten voor tijd de genadeklap, 3-1. Dit verlies betekent dat Aalsmeer nog maar een voorsprong van twee punten weet te houden op concurrent Amsvorde. Die won dit weekend wel, van HOV/DJSCR. Op 14 mei speelt Aalsmeer thuis tegen Roda ’46, de nummer twee. Met een marge van twee punten moet de wedstrijd tegen Roda ’46 gewonnen worden, willen de Aalsmeerders meedoen in de na-competitie.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna Uitzendburo)