Kampioenskoorts FCA (Zat) stijgt na winst

De competitie loopt tegen het einde voor de meeste teams. De punten zijn nu erg belangrijk, vanwege kampioenswedstrijden en degradatieduels. Voor FC Aalsmeer was dit zeker ook het geval. De wedstrijd tegen TOV uit Baarn verliep stroef voor de Aalsmeerders maar toch werd er uiteindelijk met 3-0 gewonnen.

Aanvallend
Aalsmeer begon in een aanvallende opstelling aan deze wedstrijd. Het team was veelvuldig in balbezit in de eerste helft. Dit leverde alleen geen grote kansen op. Uit een voorzet van Salih Yildiz stuitte Calvin Koster in de derde minuut al op de keeper van TOV. Tom Doesburg had ook geen geluk en miste twee goede kansen. In de vijfenveertigste minuut brak Aalsmeer toch de ban, op aangeven van Calvin Koster worstelde Michal Kocon zich vrij en scoorde met een subtiel tikje de 1-0.

Toch drie
Aan het begin van de tweede helft wilde de ploeg uit Baarn snel iets aan deze achterstand doen. In de vierenvijftigste minuut schoot Rutger van der Molen rakelings naast. Na deze schrik kregen de Aalsmeerders de wedstrijd terug in handen. Na kansen van Michal Kocon en Calvin Koster stond het na tachtig minuten nog steeds 1-0. Altijd een gevaarlijke stand.

In de slotfase werd de hoop van TOV weggevaagd. Kevin Vermeij gaf een steekpass op Kocon, die schudde eerst zijn tegenstander af, omspeelde Rick van Kooten en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Er volgde nog een doelpunt, tevens de mooiste van de middag. Mitch van Geldorp schoof na een dubbele één-twee met Arnoud van Leeuwen de bal onder de keeper door, 3-0.

Beslissing
Almere en Aalsmeer hebben nu beiden 52 punten en gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Aalsmeer heeft zich in ieder geval verzekerd van een periodetitel, dus nacompetitie. Als Almere en Aalsmeer komend weekend allebei winnen volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Aalsmeer speelt zaterdag 14 mei uit tegen De Bilt.

Bron: Jack van Muijden
Foto's: Jaap Maars (zie ook de gallery)