Kampioenschap VZOD binnen handbereik

Het is aftellen geblazen voor de korfballers van VZOD/FIQAS. Nog drie wedstrijden duurt de zaalcompetitie. Met drie punten voorsprong op nummer 2 Triaz komt het kampioenschap met de week dichterbij. Afgelopen zaterdag moest VZOD op bezoek bij middenmoter Atlantis in Mijdrecht. Ook deze ploeg had geen verweer tegen de dadendrang van de Kudelstaarters. Met 22-15 werd huiswaarts gekeerd.

Het meeste lawaai in de sporthal werd gemaakt door de trouwe fans van VZOD. De in groten getale meegereisde aanhang was met toeters en trommels een heerlijke steun in de rug van de spelers. Dat was nodig want Atlantis trok direct fel ten strijde met als resultaat een extreem snel gescoord doelpunt. Al na tien seconden lag de bal in het mandje. VZOD deed direct iets terug zodat het binnen de minuut alweer gelijk stond.

Opmerkelijk
Daarna ontstond een fase van aftasten en fel verdedigen met als gevolg weinig echte kansen maar veel vrije ballen. Maar liefst negen keer floot de scheidsrechter voor een overtreding. Opmerkelijk was dat VZOD elk van de vijf vrije ballen wist om te zetten in een treffer. Van de vier vrije ballen aan Atlantis’ zijde ging er niet één in. Duidelijk was dat de aanstaande kampioen hier veel op traint. Met 9-11 in het voordeel van VZOD werd de rust gezocht.

Tactisch
In de tweede helft had coach Frits Visser een tactische wijziging in het spel aangebracht. VZOD ging over op zogenaamd ‘achterverdedigen’. Atlantis had moeite met deze verdedigingsvorm. Bang om bij een doelpoging balverlies te leiden. VZOD schakelde aanvallend een tandje bij en liep uit naar een ruime voorsprong die niet meer in gevaar kwam.

Naaste belager Triaz bleef in het spoor van VZOD door eenvoudig te winnen van hekkensluiter DKV, KIOS kwam niet in actie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Gemini in Gouda op het programma.