Kampioen worden lastige klus voor FCA (Zat)

Kampioen worden in de tweede klasse B is geen eenvoudige opgave voor FC Aalsmeer (Zat). Afgelopen zaterdag werd in een directe confrontatie tegen mede-lijstaanvoerder Almere FC met 1-1 gelijkgespeeld. Daardoor blijven beide teams op evenveel punten (49) staan. Mochten beide teams na de laatste wedstrijd nog steeds gelijk staan, dan is het niet het doelsaldo dat bepalend is, maar volgt er een beslissingsduel, zo meldt de website voetbalinaalsmeer.nl. Nog twee wedstrijden resteren. Aalsmeer neemt het in de laatste wedstrijd op tegen De Bilt. En ook die club, die nu nog derde staat met 46 punten, kan op een zelfde puntentotaal uitkomen als Aalsmeer en Almere. Niet duidelijk is wat de KNVB in dat geval gaat beslissen.

De wedstrijd tegen Almere begon onder toeziend oog van ruim 500 toeschouwers en, dat komt niet zo vaak voor, een vrouwelijke scheidsrechter in de persoon van Shona Shukrula die een prima wedstrijd floot.

De prijs deze middag was de koppositie in de tweede klasse B. De beide elftallen hebben er alles aan gedaan om alvast een voorschot te nemen op het aanstaande kampioenschap in deze afdeling. Door het gelijke spel en de overwinning van De Bilt op Zevenhoven met 3-1 is ook De Bilt weer in beeld voor de titel.

Was FC Aalsmeer de eerste helft het meest aan de bal en kreeg ook een paar reële kansen, het had toch de hulp van FC Almere speler Niek Huizinga nodig (achterwaartse kopbal) om op voorsprong te komen. De tweede helft was het FC Almere wat de klok sloeg en kwam het via Abdoul Ghoudou terecht op 1-1.

FC Aalsmeer had aan keeper Mike Eman te danken dat op inzetten van Mike Blieck en Yassin Azzahi de 1-1 na 94 minuten nog op het scorebord stond.

FC Aalsmeer speelt komende zaterdag opnieuw aan de Beethovenlaan tegen T.O.V. uit Baarn. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.