Kampioen LIONS vraagt faillissement aan

LIONS op bezoek in de Bloemhof tijdens een competitiewedstrijd (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Arjen Vos. Wie dacht dat het er bij handbalvereniging Aalsmeer op bestuurlijk vlak turbulent aan toegaat, kreeg vandaag te lezen dat het nog veel erger kan. KEMBIT LIONS, de landskampioen van afgelopen jaar en huidige nummer 3 in de BeNE League, heeft faillissement aangevraagd.

De club uit Sittard-Geleen opererend onder de stichting Top Handbal Zuid-Limburg verkeert in grote financiële problemen. Aanleiding is een rechterlijke uitspraak waarin wordt gesteld dat de vereniging 50.000 euro moet betalen aan oud-speler Joâo Ramos. De Portugees, negen jaar in dienst van LIONS, raakte begin ’23 zwaar geblesseerd waarna de club hem een andere rol binnen de vereniging aanbood tegen een lagere vergoeding. Daarmee ging de speler niet akkoord. Hij beschouwde het als een onwettige beëindiging van zijn contract en ging in verweer. Hij kreeg daarin gelijk van de rechter.

In een verklaring op de eigen website laat de club weten dat het na de uitspraak onvermijdelijk was om faillissement aan te vragen. Desondanks is het de wens om te blijven deelnemen aan de wedstrijden tijdens dit lopende seizoen. Daarover wordt overleg gevoerd met de bondsbesturen van NHV en de BeNe-League.

Successen
Limburg Lions, zoals de club oorspronkelijk heette, ontstond in 2008 uit een samenwerkingsverband tussen de voormalige verenigingen Sittardia, Vlug en Lenig uit Geleen en BFC uit Beek. De nieuwe samenwerking betaalde zich uit in vele successen. Zo werd de club vier keer landskampioen, won het twee keer de BeNe-League, drie keer de Beker en drie keer de Supercup. Wedstrijden tegen Aalsmeer zijn altijd hoogtepunten die op het scherpst van de snede werden gespeeld. Diverse malen kwamen de ploegen tegen elkaar uit in de ‘final four’ van de BeNe-League of ‘best of three’ om de landstitel. Of dat er in de toekomst ook nog van gaat komen is na de huidige ontwikkelingen hoogst onzeker.

Op de sociale media regent het intussen steunbetuigingen. Fans doen oproepen om de club met crowdfunding te helpen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel