Junioren volgen voorbeeld van VZOD1

Met de feestelijkheden van het kampioenschap van het eerste team van VZOD nog vers in het geheugen, stond afgelopen zaterdag de beslissingswedstrijd van de A1 op het programma. Ook de jeugd kon feestvieren nadat in de eigen Proosdijhal Haarlem werd verslagen. Het werd maar liefst 23-4 voor de kampioensploeg. Het eerste speelde de laatste wedstrijd in de reguliere zaalcompetitie en won met slechts een treffer verschil. Uit bij DKV werd het in blessuretijd 18-19 voor de Kudelstaartse kampioenen.

VZOD/PACA had de hele competitie gedomineerd. Alleen de eerste wedstrijd werden punten gemorst, daarna walsten de ‘jonkies’ als een geoliede machine over elke tegenstander heen. Bekeken door vele fans maakten de Haarlemse bezoekers geen schijn van kans. Met in de aanval Chiel van Leeuwen, Jeffrey Kunst, Laura de Jong en Maura van Limpt werd in de vijfde minuut voor de eerste keer van afstand de korf gevonden. De verdediging, met Arian Maat, Diwan Bernsen, Louise de Vos en Ivana van Limpt, gaven nauwelijks kansen weg.

Galavoorstelling
Na een 11-2 ruststand was de tweede helft een formaliteit. Het was een eenzijdig beeld en een volledig eenrichtingverkeer naar de korf van de bezoekers. De ploeg trakteerde het publiek op een galavoorstelling waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het andere. Alle spelers kwamen tot scoren. Een staande ovatie van het publiek en het behalen van de titel was de ultieme beloning.