Jordy Buskermolen eindwinnaar strandracecompetitie

Een lekke band in de slotrit van de nationale strandracecomptitie is voor Jordy Buskermolen met een sisser afgelopen. De Kudelstaartse wielrenner werd na veel rekenwerk op het strand bij Castricum toch nog gehuldigd als eindwinnaar. Hij dankte dit succes vooral aan het stapelen van toptien-klasseringen in de negen voorgaande wedstrijden.

Doordat de renners in de wedstrijdenreeks de twee slechtste resultaten mochten wegstrepen had de lekke band, halverwege de slotrit Castricum-Camperduin-Castricum, geen gevolgen voor Buskermolen, die met zijn 'afloper' nog even probeerde aan te haken bij de kopgroep, maar al snel de strijd moest staken. Zijn grootste concurrent Stefan Vreugdenhil werd in de rit tweede achter de Belg Stefan Broekaert en kwam enkele punten te kort om Buskermolen alsnog te onttronen als klassementsleider. Ronan van Zandbeek werd derde in de eindstand.

Rekenen
Jordy Buskermolen was opgetogen over zijn eindzege, maar had iets minder plezier beleefd aan de laatste races. Evenals zijn naaste concurrenten moest hij met het oog op het klassement meer rekenen dan hem lief was. “De kanshebbers keken in de laatste ritten teveel naar elkaar,” zei de renner van team Kees van der Niet, die liever onbevangen koerst.

Op de pechvolle slotrit na, finishte Buskermolen in alle ritten van de competitie bij de beste tien. Het winnen van de klassieker Egmond-Pier-Egmond was de kroon op het werk. Intussen kijkt de Kudelstaarter al verlangend uit naar het Nederlands kampioenschap strandracen, zaterdag 11 maart op het strand van Ameland. Dat wordt weer vrijuit koersen zonder sommen maken onderweg.

Foto: Winnaar Jordy Buskermolen met zijn fiets op het strand van Scheveningen. (Foto Buskermolen)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin