Joop, Gerda en Mike in het zonnetje

Door: redactie. Met 35 graden kon het binnenbad van zwembad De Waterlelie gistermiddag met recht tropisch genoemd worden. De zon was niet alleen goed voor de warmte maar ook om een drietal gewaardeerde personen in het licht te zetten. Joop en Gerda Stokkel kregen lof over zicht uitgestort en werden erelid van zwemvereniging Oceanus, Mike van der Laarse werd benoemd tot Lid van Verdienste.

Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse zwemevenement om de ‘Lenie van der Meerbokaal’ waarbij valide en mindervalide zwemmers het tegen elkaar opnemen. Dankzij een rekensysteem worden de handicaps gelijk getrokken waardoor iedere deelnemer gelijke kansen heeft.

Joop en Gerda zijn bepaald geen onbekenden in de wereld van de paralympische en minder valide zwemsport. Joop heeft in Seoel 1988 en in Barcelona 1992 op de zwemafstanden negen medailles gewonnen, waarvan vijf gouden. Daarna heeft Joop ook nog prestaties geleverd in de hippische sport. Gerda begon eerst met paralympische sport op de winterspelen in Innsbruck en daarna als zwemster op de spelen van Barcelona 1992 en Atlanta 1996. Gerda won twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Daarnaast is Gerda kartrekker geweest van de afdeling ‘aangepast zwemmen’ binnen Oceanus.

Mike van der Laarse, ook bekend als Mike Multi, heeft meer dan 30 jaar ondersteuning gegeven aan de gehele vereniging en 25 jaar aan de triathlontak en de triathlonwedstrijd in Aalsmeer. Daarbij ook nog eens, middels de stichting ‘Meer Armslag’, ondersteuning van wedstrijden om de ‘Lenie van der Meer bokaal’, vernoemd naar zijn moeder die een groot voorvechter was om mensen met een beperking aan het zwemmen te krijgen.

Alle drie kregen een beeldje uitgereikt. De symboliek daarvan: het lid van verdienste wordt eerst op voetstuk gezet en bedankt voor jaren vrijwilligerswerk, maar denkt aan doorgaan en duikt snel het water weer in en zo door te gaan met zijn sport en vrijwilligerswerk.

(Foto Oceanus)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin