Jeugdige karter Max Sadurski rijdt podiumplek

Hij moest ervoor knokken, maar opgeven deed karter Max Sadurski nooit en zie: een fraai eindresultaat tijdens de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap. De pas achtjarige rijder uit Kudelstaart werd zondag in het Belgische Genk derde in de Micromax-klasse en kende daarmee een uitstekend begin van het kampioenschap. 
 
“Ik ben heel blij. Het was een moeilijk weekend, heel zwaar”, zei Max na afloop, “het was best wel warm en de kart had heel veel grip waardoor het sturen heel zwaar was.”
 
Toch was hij niet echt verbaasd dat hij na afloop op het podium stond. “Ik had er wel een klein beetje op gehoopt. Ik dacht: van tevoren het moet wel lukken. De vrije trainingen gingen al goed. Ik had meestal goede tijden.”
 
Zodoende hoorde hij het hele weekeinde bij de snelste jongens in de Micromax-klasse. En dat in het BNL-kampioenschap waarin traditioneel veel sterke rijders uit het buitenland meedoen. Dat de jonge Kudelstaarter één van de jongste rijders is van het kampioenschap, maakt zijn prestatie des te meer bijzonder.
 
Max eindigde op de respectievelijke tweede, derde, derde en nog eens een derde plaats in de vier manches. Goed voor de derde plaats dus in het totaalklassement. “Ik heb in de winter veel getraind”, verklapte hij. “En dit jaar ga ik wat meer wedstrijden rijden dan vorig jaar. Het zijn er wel meer dan tien. Heel leuk.” 
 
Behalve het BNL-kampioenschap rijdt ook het Nederlands kampioenschap van Chrono. Bovendien zal hij een aantal wedstrijden rijden van het Pools kampioenschap bij Elite Racing, het team van de in Polen woonachtige Nederlander Frank van der Windt. 
 
Max Sadurksi wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Passiflora, Salaba BV, Paul Zaal in Waverveen, Dennis Zaal Metaalbewerking en MdB Motorsport.
 
Tekst Blatter Media, foto's Bas Kaligis
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin