Jeugd FC Aalsmeer bekwaamt zich in penalty’s

Penalty’s zijn over het algemeen niet de specialiteit van de Nederlandse voetballers. Meer dan eens was de penaltyreeks het eindstation voor het Nederlands elftal op een EK of WK. Misschien mede daardoor dat FC Aalsmeer al sinds jaar en dag jaarlijks de penaltybokaal voor de jeugd organiseert. Vorige week vrijdag vond het evenement wederom plaats op de kunstgrasvelden aan de Beethovenlaan.
 
Spannend uurtje
Alle categorieën van de jeugd kwamen hierbij in actie. Van de jongsten die in de Champions League uitkomen tot de A-junioren die al bijna de overstap naar de senioren maken. Het was een spannend uurtje voor de deelnemers.
 
Perfecte elfmetertrap
Op de meeste trainingen werd al maandenlang geoefend om de perfecte elfmetertrap aan te leren. Tijdens de kwalificaties op de trainingen viel het met de spanning nog mee.
 
Bij het echte werk afgelopen vrijdag gierden de zenuwen de meeste deelnemers toch wel door de keel. Vooral voor het oog van het talrijk aanwezige publiek wilde iedere deelnemer goed voor de dag komen. Wie deze zenuwen de baas bleef, kwam het verst.
 
Panenka
Laag in het hoekje, hard door het midden, achter het standbeen langs of de ‘Panenka’ (vernoemd naar de Tsjechische voetballer die tijdens het EK in ’76 de Duitse doelman Sepp Maier verschalkte met een stiftballetje), ze kwamen allemaal voorbij. Elke deelnemer mocht vijf keer aanleggen waarna de beste schutters naar de finale gingen.
 
Tactiek
Ook voor de aangewezen keepers was het een leerzame avond. De tactiek werd steeds bijgesteld naarmate de schutters vaker voor hun doel verschenen. Wanneer er een vast patroon duidelijk werd, kon de keeper zich daarop richten. De beste penaltynemers lieten zich echter niet kennen. Die varieerden er op los.
 
Aangewezen
Uiteindelijk waren het negen spelers die zich een jaar lang penaltykoning van hun team mogen noemen. De kans is groot dat zij ook tijdens de competitie de aangewezen persoon zijn om de penalty’s te nemen. En mochten ze ooit tot grote hoogte stijgen en Oranje halen, dan komt het vast wel goed op de eindronde.
 
De winnaars: Champions league: Kyano van Rooijen, F-pupillen: Mauro Rak, E-pupillen: Ruben Onclin, D-pupillen: Tim van Geffen, C-junioren: Danny Könst, B-junioren: Koen Veelders, A-junioren: Mike van Eenennaam, Meisjes E-pupillen: Magali Breur, Meisjes D-pupillen: Kim Zekveld, Meisjes C-junioren: Nicole Vermue.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel