Initia Hasselt verslaat FIQAS nipt: 24-23

In de Bene League verloor FIQAS Aalsmeer zaterdag nipt van Initia Hasselt. Daarmee haalde de Belgische topploeg de Aalsmeerse handballers op de ranglijst in. Beide bezetten de tweede plaats met 10 punten uit 8 duels. Het Limburgse Lions blijft afgetekend eerste, met slechts één verliespunt.

Het was geen topwedstrijd in Hasselt, spannend was het wel, tot het einde. Eerst ging het gelijk op, 3-3 en 6-6. Daarna was de thuisclub de betere, 10-6. Aalsmeer kroop echter dichterbij en bij 10-10 was het weer gelijk. De rust ging in met een voorsprong voor de gasten, 11-12.

Strafworp gemist
Na rust miste Aalsmeer een aantal open kansen en moest Tim Bottinga afhaken met een kapotte lip. Hasselt nam het initiatief en kwam op voorsprong, 14-13, 19-16 en 22-19. In de slotfase bleef Aalsmeer strijden, maar vergeefs. Een strafworp bij 25-23 werd gemist. Nummer 24 ging er even later nog wel in, maar de Belgen gaven met 25-24 de zege niet meer uit handen.

De Belgisch-Nederlandse competitie krijgt op donderdag 3 december pas weer een vervolg. Eerst wachten twee Europacupwedstrijden tegen Ramat Hashron Vitania HC uit Israël. Zaterdag is de eerste wedstrijd in de Bloemhof, aanvang 19.15 uur. Een week later gaan de Aalsmeerders naar Israël voor de return.

Bron: Marjon Labordus

– advertentie –


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel