Imke Brommer haalt NK allround schaatsen junioren

Het startbewijs voor het NK allround langebaan schaatsen is binnen voor de Kudelstaartse schaatsster Imke Brommer. De VZOD'er, die uitkomt voor het Challenge team, behaalde afgelopen weekend dit startbewijs tijdens de regiowedstrijd bij de B-junioren door op een zesde plaats te eindigen.

Tijdens deze cruciale regionale voorwedstrijd in Breda en Den Haag moest ze de afstanden van 500 meter, 1500 meter en 3 kilometer rijden. De eerste dag reed ze de 500 meter in 42,75, goed voor een zevende plaats.

Persoonlijk record
Een persoonlijk record wist ze eruit te slepen op de 3 kilometer. Met een tijd van 4.42.60 reed ze naar een goede vierde plek. Deze twee afstanden leverden haar een vijfde plaats op in het tussenklassement.

Zondag stond de 1500 meter in Den Haag op het programma. Daar reed ze in het deelnemersveld van veertig rijdsters naar een zesde plaats in een tijd van 2.12.64. Hiermee heeft ze een rechtstreekse plaatsing voor het NK allround junioren afgedwongen.

Imke zal zich goed voorbereiden op het NK in Deventer in het weekend van 8 en 9 februari. Haar prestaties zijn ook te volgen via haar eigen website.

Foto: Imke Brommer bereidt zich voor op een snelle wedstrijd 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel