IJzersterke eindsprint Green Park in Panningen

Tim Bottinga in actie tegen Lions (Archief AV/Jaap Maars)

Door: Klaas Leegwater. Green Park heeft zaterdagavond de leiderspositie in de HandbalNL League kunnen behouden. De Aalsmeerders versloegen in Panningen Bevo HC met 28-24. De bezoekers sloegen hun slag in het laatste kwartier, een periode waarin de formatie van Bert Bouwer haar beste optreden van de avond op de vloer legde en een achterstand van drie treffers omboog naar een ruime overwinning. Hoofdrol in de wedstrijd was er opnieuw voor Tim Bottinga, goed voor elf treffers.

Green Park, nog steeds zonder de geblesseerde Samir Benghanem, begon sterk in sporthal De Heuf. Binnen twee minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Bevo, dat zich afgelopen week versterkte met de Belg Joris Gillé van Club Tongeren, draaide halverwege de eerste helft de rollen plotseling om door te profiteren van ongeconcentreerd spel van de Aalsmeerders. Via 13-10, 15-12 klonk het rustsignaal bij 15-14. 

Trainingspionnen
In het tweede bedrijf breidde de thuisclub de marge wederom uit naar drie treffers tegen een Green Park dat slordig in de passing bleef. Dat veranderde resoluut rond de 45e minuut. Oorzaak: de man in bloedvorm Tim Bottinga. Vanaf 21-18 kreeg de scherpschutter het op z’n heupen. Alsof tegenstanders veranderden in trainingspionnen, bijna elke aanval met Bottinga als eindstation resulteerde in een doelpunt. Met prachtige schijnbewegingen, een geweldige sprongkracht en een feilloos richtingsgevoel bracht Bottinga de gastheren met vier goals op rij een tik toe. 

Klasse
Subliem was de 21-20 van Bottinga, een laag rolletje uit de linkerhoek waar zoveel tegendraads effect aan zat dat de bal bij de tweede paal opeens een bocht naar het doelnet maakte. Het was zijn zesde treffer, er zouden er nog vijf volgen. De klasse droop wederom van Bottinga af zaterdagavond. Waar blijft de uitnodiging voor Oranje, heeft bondscoach Erlingur Richardsson zand in de ogen?  Ook Tom de Bruin liet zich in de laatste wedstrijdfase gelden met een aantal scores. 

Goede spoor
Tevens vertoonde doelman Marco Verbeij in Panningen weer zijn klasse met knappe reddingen, waaronder twee strafworpen. Na 23-23 in de 51e minuut sloot Green Park af met 24-28. Een knappe winst van Green Park in de altijd moeilijke De Heuf. De formatie van Bouwer begon matig aan de hervatting van de HandbalNL League met verlies bij Lions, maar na de winst afgelopen dinsdag in Volendam en vandaag in Limburg lijkt het erop dat de zwarthemden het goede spoor hebben gevonden. 

De Aalsmeerders leiden de ranglijst met zeven punten uit vijf duels. Elk geval tot zondagmiddag als Lions (5 uit 5) moet aantreden in Zwartemeer tegen Hurry Up. Volgende week zaterdag speelt Green Park thuisduel tegen Quintus, een tegenstander die in de competitie buiten mededinging meedoet. Op 3 april speelt de ploeg van Bouwer bij Hurry Up.

Foto archief AV/Jaap Maars

Lees vorig bericht

Foto 335: verzin en win

Lees volgend bericht

De juf van vroeger: Lisette Visser-Moleman


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *