Hockeymannen Qui Vive pakken punt tegen Den Bosch

Na de column en cartoon van gisteren, vandaag opnieuw aandacht voor de Kwakelse hockeyclub Qui Vive. Onze fotograaf Jaap Maars bezocht de wedstrijd tegen Den Bosch en keerde enthousiast terug met mooie beelden en een positief verhaal. De promovendus in de hoogste klasse van het hockey speelde knap gelijk tegen het technisch vaardiger Den Bosch, dat toch al jaren op topniveau acteert maar zich geen raad wist met het stugge spel van de Kwakelaars. De 1-1 eindstand was het tweede gelijke spel van Qui Vive dit seizoen. Dankzij het punt verlaten de hockeymannen de laatste plaats. Pinoké neemt de rode lantaarn van Qui Vive over. 

Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd gisteren gespeeld op het frisgroene kunstgras zonder rubbergranulaat aan de Noorddammerweg. De nummer drie van de ranglijst had waarschijnlijk op een makkelijker middagje gehoopt in het dorp waarvan tot voor kort vrijwel niemand in de Bosche ploeg zal hebben gehoord.

Na een 0-1 ruststand vocht de thuisploeg zich knap terug wat resulteerde in een dik verdiende gelijkmaker. Een slotoffensief van de Bosschenaren mocht niet meer baten.

Volgende week speelt Qui Vive de derby in het Amsterdamse Bos tegen het nu dus onderaan bugelende Pinoké. De strijd om weg te komen van de laatste plaats begint om 14:45 op het sportcomplex naast het Wagenaarstadion.

Op zondag 6 november weer een spannende en belangrijke wedstrijd, maar dan thuis om 14.45 uur. Dan spelen de heren tegen Hurley die nu net boven ze staat. 

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery onder de advertentie)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel