Historische medaille voor Daniël Giacon in Belgrado 

Door: redactie. Afgelopen weekend leverde schermer Daniël Giacon een prestatie van formaat door in Belgrado derde te worden op het onderdeel Floret. Hiermee veroverde hij de eerste wereldbekermedaille ooit voor een Nederlandse floretschermer.

Zaterdag begon het toernooi met poules. Giacon wist in zijn poule alle vijf partijen te winnen en hoefde zelf maar zes treffers te incasseren. Door dit resultaat was de schermer van SchermCentrum Amsterdam direct door naar het hoofdtoernooi. Op het Tableau 64 op zondag werd eerst Gergo Szemes (Hongarije) met 15-10 verslagen. Daarna volgde de nummer 14 van de wereld, Alexander Massialas uit de USA. Na een zeer spannende partij wist Giacon het beslissende punt (15-14) te maken. Bij de laatste zestien kon de volgende Amerikaan, Sidarth Kumbla Giacon niet tegenhouden. De partij werd 15-10 in het voordeel van de Nederlander. Met dezelfde einduitslag werd de Braziliaanse Olympiaganger Toldo verslagen en was Giacon zeker van een medaille. Het werd uiteindelijk brons na een verlies in de halve finale tegen de Italiaan Tommaso Marini (15-9). Giacon staat nu op de 42e plaats op de Wereldranglijst en heeft als doel deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Giacon studeert Facility Management aan de Haagse Hogeschool en heeft geen inkomsten. De kosten voor de wedstrijden om zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen moet hij zelf betalen.  Daarom is hij op zoek naar sponsors. Via Talentboek is hij een crowdfundingsactie begonnen. Zie zijn website danielgiacon.nl voor meer informatie.

(Foto A. Bizzi)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin