Het was stil in de straten van Kudelstaart

Vanaf Hemelvaartsdag was het drie dagen rustig op straat in Kudelstaart. Je zag weinig spelende kinderen, want toen was het 31e voetbalkamp van RKDES. Een recordaantal van 273 jongens en meisjes waren op en rond de voetbalvelden te vinden. Ze sliepen wel allemaal in hun eigen bedje.

De kinderen werden drie dagen lang vermaakt met onder andere (voetbal)spelletjes, opdrachten, speurtocht en een playbackshow. De oudere kinderen gingen een middagje naar Poldersport in De Kwakel en de kleinsten mochten naar het zwembad.

Carnaval en patat
Dit jaar stond het voetbalkamp in het teken van Carnaval en alle kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar en de begeleiders kwamen verkleed naar de vereniging.

De opening van het kamp werd een gezellig feestje met carnavalsliedjes en confetti. Na aankomst werden ze in 22 groepen verdeeld en iedere groep had een stads/dorpsnaam die aan het Carnaval gerelateerd is, zoals Poelgilderdam en Goudpoeperslaand. Iedere groep moest ook een persoonlijke vlag maken als mascotte.

De kinderen werden goed verzorgd door de begeleiding, vrijwilligers en de ouders. Zo werden er vele broodjes gesmeerd en 75 kilo patat gebakken om de hongerige magen te stillen. De eerste avond hebben vele ouders pannenkoeken gebakken en voor de begeleiding waren er broodjes shoarma, verzorgd door Mariëlle Buskermolen. Een record aan eten en drinken is er geserveerd.

Ouder/kind-mixtoernooi
Op de tweede avond was het tijd voor het ouder/kind-mixtoernooi. Ook hier is een record gebroken, want dit jaar deden er voor het eerst 27 groepen mee.

Mensen van KidsPower Voetbalkampen bedachten de meeste spelonderdelen, maar ook vrijwilligers van RKDES zorgden ervoor dat de kinderen zich prima vermaakten. Ter afsluiting van het populaire Kudelstaartse voetbalkamp traden de kinderen in kleine groepjes op tijdens de playbackshow.

De kinderen konden zondag een dagje bijkomen alvorens ze maandag weer gewoon naar school moesten. De meesten kunnen niet wachten tot volgend jaar.

Foto's: de Kudelstaartse kinderen vermaakten zich prima. (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin