‘Hartlopen’ bij Dorpsloop Aalsmeer

De Aalsmeerse Feestweek staat in het teken van feesten. Maar bij Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA) betekent feesten ook hardlopen. En dat werd afgelopen zaterdag weer gedaan tijdens de jaarlijkse Dorpsloop.

Op de baan bij AVA werd gestart met de Kidsrun. In totaal liepen 33 kinderen de 1000 meter. Daarna was het de beurt voor de dames en heren op de 5 en 10 kilometer door het dorp, met start en finish bij AVA.

Veel persoonlijke records
Bij de kinderen werden veel persoonlijke records gelopen. Vooral AVA-atleten gingen er met de bekers vandoor. Bij de meisjes tot 8 jaar won Kaithlyn Groot en bij de kleinste jongens ging Colin Alewijnse met de eerste prijs naar huis. Graeme ’t Hoen won bij de jongens tot en met 12 en Lotte Zethof was de beste bij de meisjes.

Na de prijsuitreiking van de Kidsrun gingen de 5 en 10 kilometer van start. Het grootste deelnemersveld was bij de heren op de 10 kilometer. Daar won Michael Woerden uit Mijdrecht met een tijd van 34'46''. Suzanne Wiertsema uit Aalsmeer was de snelste dame op de 10 kilometer met 44'58''.

Bij de 5 kilometer won AVA-talent Corné Timmer uit Rijsenhout met een mooie tijd van 16'56''. Hij liep meer dan twee minuten sneller dan de nummer twee. Bij de dames was Elles Bakker Loogman uit Badhoevedorp de snelste met een tijd van 20'54''.

AED Westeinder
Ieder jaar is de Dorpsloop gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar ging het inschrijfgeld van de deelnemers naar Stichting AED Westeinder. Het uiteindelijke bedrag is nog niet bekend, maar zal zeker boven de € 1.500 uitkomen. AED Westeinder heeft tot doel om in Aalsmeer de overlevingskans bij een hartstilstand te vergroten door het opzetten van 6 minutenzones waarbij AED’s worden ingezet door opgeleide burgerhulpverleners.

De deelnemers van de Dorpsloop liepen hard voor 'hartlopen'

Foto's: (boven) de start van de Kidsrun, (midden) het ereschavotje voor de jongens tot 8 jaar; (onder) een kleine honderd deelnemers bij de 5 en 10 kilometer (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin