Harde ballen brengen Raymond Peereboom ‘Down Under’

Dat deelname aan een lokaal tennistoernooi kan uitmonden in het bijwonen van de Australian Open, lijkt een onwaarschijnlijke droom. Het overkwam Raymond Peereboom uit Rijsenhout.

Tijdens het Van Kouwen Roland Garros tennistoernooi dat in oktober bij All Out plaatsvond, had de sponsor een aantrekkelijk side-event georganiseerd. Op de squashbaan van de Herman Demper sporthal werd een constructie geplaatst waarmee de servicesnelheid gemeten kon worden. Degene met de hardste service plaatste zich met drie andere 'hardhitters' voor de landelijke finale in Apeldoorn.
 
Genoeg
Van alle deelnemers was het de Rijsenhoutse tennisser Raymond Peereboom, lid van All Out, die zich naar het evenement in Apeldoorn serveerde. Op de squashbaan liet hij de snelheidsmeter 175 kilometer per uur noteren. Genoeg voor een finaleplaats.
 
Servicekanonnen
Samen met drie andere gekwalificeerde servicekanonnen, streed Peereboom vorige week zondag tijdens de AFAS Tennis Classisc in Apeldoorn om de hoofdprijs. Een reis voor twee personen naar de Australian Open in Melbourne in januari 2015.
 
Goed raak
Bijgestaan door trainer Peter van Bael ging Peereboom na een warming-up de arena in. De concurrentie sloeg de service in het net of uit maar de eerste de beste bal van Peereboom was goed raak. Het enthousiasme van het publiek was groot toen het scorebord 200 km aangaf. Die score werd in geen enkele andere poging geëvenaard.
 
De prijs, een volledig verzorgd arrangement naar de Australian Open, werd uitgereikt door oud-tennisster Marcella Mesker en de Marketing Coördinator van KIA.

Foto boven: Raymond Peereboom krijgt zijn prijs uitgereikt door de vertegenwoordiger van KIA, midden: Peereboom stijlvol in actie (Foto's KIA) onder: De serveerwedstrijd op de squashbaan bij All Out in oktober. Foto Arjen Vos, (AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel