Handbalsters troeven Bevo knap af

Waar de mannen zaterdag in de Bloemhof tegen Bevo net aan het onderspit moesten delven tegen Bevo, slaagden de gedreven spelende vrouwen van FIQAS Aalsmeer met vlag en wimpel. Ze wonnen met 25-20, maar… in de tweede hal, waar een groot deel van de tweede helft moest worden afgewerkt. Want op het hoofdveld was Fleur Houtzager (14) na een doelpunt ongelukkig neergekomen en met een geklapte voet achtergebleven, met de nodige hulp wachtend op een ambulance.

Het duel tegen het hoger geplaatste Bevo begon in mineur. De Aalsmeerse handbalsters liepen meteen tegen een 0-4 achterstand op. Maar ze herpakten zich en via 5-6 werd het met een schot van Lisa Endhoven gelijk, 7-7. Dat bleek een ommekeer. Via 11-8 stond FIQAS bij de rust keurig voor met 14-12, na twee treffers van Cindy Hofman.

Voor Fleur
In het begin van de tweede helft vertrok zich de kleine ramp met de ongelukkige Houtzager. In de tweede hal kreeg Aalsmeer na een ruim oponthoud iets van: we móéten nu zeker winnen, voor Fleur. De dekking stond goed, de aanvallen waren scherp, gemist werd er nauwelijks. Een vinger uit de kom bij Samentha de Soet, iets wat snel verholpen werd, kon er nog wel bij. Bevo stond erbij en keek ernaar, de Limburgers wisten weinig meer uit te richten. De eindstand werd 25-20.

Komende zaterdag speelt FIQAS opnieuw thuis, tegen Borhave, de nummer twee in de eerste divisie. Aanvang 18.45 uur.

Foto's: beelden van de eerste helft FIQAS-Bevo zaterdag; boven Fleur Houtzager in actie. (foto's Jaap Maars)

Bron: Marjon Labordus