Handbalsters RKDES komen tekort tegen KDO

Zondagmorgen stond er voor de dameshandballers van RKDES een interessante wedstrijd op de agenda. Een derby tegen de buren van KDO uit De Kwakel. Uit was met 22-18 verloren dus de dames hadden iets recht te zetten.

Op het spel stond de koppositie van de tweede klasse. De winnaar van het duel mocht zich voorlopig lijstaanvoerder noemen. RKDES moest het doen met een invalkeepster. Vaste keepster Esther Brouwers was er niet maar met Monique van Bers uit het tweede damesteam had het team een prima vervanger.

Kwakelse doelpaal
Met mandekking op KDO-ster Aranka Oussoren, dochter van HV Aalsmeer-icoon uit de jaren 80 Danny Oussoren, werd KDO goed bespeeld.
Maar aanvallend lukte er, zeker in de eerste helft, niet veel aan Kudelstaartse zijde. De Kwakelse dames namen terecht een voorsprong (8-11)mee de kleedkamers in 8-11. RKDES had ook de pech dat de Kwakelse doelpaal verschillende doelpogingen onschadelijk maakte.

In de tweede helft liep RKDES het beter en werd het verschil langzaam kleiner. De laatste vijf minuten kon het twee kanten op. Met een gelijke stand zou RKDES zeker gelukkig zijn geweest. Nu scoorde KDO 50 seconden voor tijd de winnende treffer: 20-21.

KDO staat nu samen met Aalsmeer 3 op kop, RKDES twee punten daarachter.