Handbalsters: morgen begint reeks van de waarheid

Houden de handbalsters van FIQAS Aalsmeer hun plek in de eredivisie vast? Of degraderen ze na twee seizoenen op het hoogste niveau? Vanaf morgenavond wordt het erop of eronder voor ze. De nacompetitie begint dan.

Thuis in de Bloemhof (aanvang 20.00 uur) komen de dames uit tegen Hellas, dat van de vier teams het hoogst geklasseerd was in de competitie en met 4 bonuspunten begint. Aalsmeer start, als rodelantaardrager, met de minste bonuspunten, één. De andere teams zijn Handbal Venlo en V&L.

De teams spelen een volledige competitie, met een uit- en thuisduel. Wie onderaan eindigt, degradeert. De nummer drie speelt tegen de nummer twee van de eerste divisie, om in twee duels uit te maken wie volgend jaar eredivisie speelt.

Goed gevoel
Aan het laatste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag houdt Aalsmeer een goed gevoel over. Het verloor weliswaar van V&L, met 22-23, maar het was tot het einde razend spannend. Na een ruststand van 14-12 liepen de Aalsmeerse dames eerst uit, 15-12 en 19-16. Enkele tijdstraffen werden hen fataal, 20-20. Daarna kwam V&L voor, waarop Tessa de Graaf gelijk maakte, 21-21. V&L scoorde vervolgens tweemaal. Britt Holster, met 11 goals topscorer aan Aalsmeerse kant, maakte er nog 22-23 van, maar het was te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin