Handballers winterkampioen

De titel bestaat dan wel niet in de eredivisie handbal, maar FIQAS Aalsmeer is 'winterkampioen'. Hoe dan ook de Aalsmeerse handballers gaan met opgeheven hoofd de winterstop in. Zelf wonnen ze in Waalwijk met 19-24 van Tachos. En belager Volendam, als lands- en bekerkampioen matig presterend de laatste weken, verloor weer. Ditmaal was Lions met 20-25 te sterk.

FIQAS en Tachos maakten er geen grootse show van; daarvoor was het klasseverschil ook te groot. Bij de rust was het 8-11. In de tweede helft kwamen de Waalwijkers nog even tot op één punt. Toen echter buitte Aalsmeer opnieuw een overtalsituatie uit. Na 12-15 was het duel voorbij. Ook jonge spelers kregen vervolgens van coach René Romeijn de kans spelminuten op het hoogste niveau te maken.

Trotse nummer één
In de eredivisie staat Aalsmeer fier eerste. Volendam (één wedstrijd meer gespeeld) is tweede op 2 punten, Lions derde op 3 punten. De vierde topper, Bevo, is nummer vier op 4 punten.

FIQAS hervat de competitie op dinsdag 14 januari. Dat zou al op 4 januari zijn. Maar omdat topspeler Samir Benghanem kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands team speelt, krijgen de Aalsmeerders uitstel. Tegenstander in de Bloemhof op 14 januari is AHV Swift.

 

Lees vorig bericht

Tennistoppers

Lees volgend bericht

Nieuwe wegen, dolle (file)pret


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *