Handballers verslaan hekkensluiter en klimmen naar derde plaats

Door: Jaap Maars. Op voorhand was de thuiswedstrijd tegen het Belgische Atomix een makkelijke klus voor Green Park Aalsmeer en dat werd het uiteindelijk ook. Al zag dat er in het begin niet naar uit. Tot de zestiende minuut hielden de Belgen, tot nu toe nog puntloos in de BeNeLeague, knap stand (12-12). Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft namen de Aalsmeerders afstand. Het tempo werd opgeschroefd en de ruststand werd bereikt met een 20-14 voorsprong.

Na de pauze werd deze voorsprong gestaag uitgebouwd tot een uiteindelijke winst van 39-28 op het scorebord verscheen. Topscorer van de avond was Jeffrey Boomhouwer die met zijn vele sprongworpen de Belgische keeper hoofdbrekens bezorgde.

Het was een vreemd gezicht om op de tribune een volle ziekenboeg aan Aalsmeerspelers te zien. Zo ontbraken binnen de lijnen de vaste krachten Samir Benghanem, Tim Bottinga, Jeromy van der Ban, Pepijn Michielsen en Jake Honig. Op de bank ‘nieuwe’ gezichten Jordy Neeft en Marijn de Jong.

Door de winst van Volendam op Sporting Pelt stijgt Aalsmeer op de ranglijst naar de derde plaats met één punt achterstand op het Limburgse Lions en vier punten op koploper Bocholt.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater.