Handballers verslaan Bocholt in spannend duel

Een knappe zege. In een enerverend duel wonnen de handballers van FIQAS Aalsmeer zaterdagavond van QubiQ Achilles Bocholt. In het Belgische Bocholt was het verschil bij het eindsignaal minimaal, 27-28, na een ruststand van 13-14.

Aalsmeer staat achter Lions tweede in de BeNe League. Hoe anders verliep het vorige seizoen, waarin het steeds 'net niet' was. Nu is het precies andersom.

Licht voordeel
Het was de eerste thuisnederlaag van de Belgische ploeg in dit tweede seizoen waarin de top-4 uit België en uit Nederland tegen elkaar uitkomt. Aalsmeer was in de eerste helft licht in het voordeel en met name Kevin Hooijman en Tim Bottinga wisten het doel goed te vinden.

Via 3-3 en 5-5 werd het 5-8. Een inhaalrace bracht Bocholt weer op gelijke hoogte, 9-9. Vervolgens liep Aalsmeer weer uit, naar 9-13. Bij de rust was de stand weer nagenoeg gelijk, 13-14.

Spannend
Na rust was het aanvankelijk aanklampen voor de Belgen. Toch werd de marge nooit groot en bleef het de hele tijd spannend. Na 17-18 kwam Bocholt voor het eerst weer op voorsprong, 20-19. Het was daarna echter weer Aalsmeer dat aan de goede kant van de score stond, 22-23 en 24-25. Maar Bocholt gaf niet op en mocht vier minuten vóór tijd zelfs aan de winst ruiken, 27-26.

Dat was het sein voor Aalsmeer om een slotoffensief te ontketenen. Topscorer Hooijman (9 treffers) maakte eerst de gelijkmaker en besliste vervolgens het duel, 27-28. Ook Tim Bottinga was, met 6 punten, productief.

Tegen Volendam
Morgenavond speelt FIQAS in de Bloemhof (aanvang 20.00 uur) nog een inhaalwedstrijd tegen Volendam. Dan zit ook voor hen de helft van de bovennationale competitie erop.

Lions blijft sowieso leider, want het staat 3 punten voor op Aalsmeer. Achter hen volgen drie Belgische ploegen.

Bron: handbalstartpunt.nl

Foto: Kevin Hooijman (links) belaagd door Bevo-spelers twee weken geleden. (foto AV-archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel