Handballers vechten zich naar boven

In het zadel geholpen door zowel Volendam als Hurry Up, die beide hun wedstrijd hadden verloren, kregen de mannen van FIQAS Aalsmeer afgelopen zondag een mooie kans om terug te komen in de top-vier van de nacompetitie. Dan moest er echter wel gewonnen worden van Red-Rag/Tachos uit Waalwijk, dat net als Aalsmeer op vier punten stond. Tot 10-10 ging het gelijk op. Daarna nam Aalsmeer het heft in handen, zag de voorsprong nog wel iets slinken, maar stelde de winst uiteindelijk ruimschoots veilig.

Ondanks een riante voorsprong bleek het niet eenvoudig om de hele wedstrijd te controleren. De 19-13 voorsprong werd door de bezoekers bijna tenietgedaan. De Waalwijkers kwamen zelfs terug tot 19-17 door te profiteren van een iets mindere periode bij FIQAS.
 
Nieuwe energie
Een time-out en een keeperswissel (Jeremy Hooijman voor Gaby Birjovanu) gaven de ploeg hernieuwde energie. Via onder meer Lars van Wijk en Nils Dekker werd de marge weer vergroot en bovendien stopte Hooijman een strafworp bij 23-19. Een fraai uitgespeelde break-out via Robin Boomhouwer naar Nils Dekker bracht de marge terug op vijf (24-19).
 
Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 32-25 overwinning in Aalsmeers voordeel. Daarmee schoof FIQAS door naar plaats vier in de nacompetitie. Komende donderdag spelen de mannen uit bij het lager geklasseerde E&O in Emmen.  
     
Doelpunten FIQAS: Jimmy Castien en Nils Dekker 6, Robin Boomhouwer en Rodrigo Huttinga 4, Dustin Ligthart en Tim Bottinga 3, Lars van Wijk, Frank Lübbert en Remco van Dam 2.
 
Uitslagen nacompetitie
FIQAS Aalsmeer – Red-Rag/Tachos 32-25
Kras/Volendam – OCI/Lions  24-32
Targos/Bevo – JMS/Hurry Up  29-28
Alphadeuren/Houten – E&O  36-35
 
Stand nacompetitie
1. OCI/Lions  6-12
2. Targos/Bevo  6-10
3. Kras/Volendam  6-7
4. FIQAS Aalsmeer 6-6
 
Foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel