Handballers struikelen over Hurry-Up, winst bij Lions noodzaak

Vaidas Trainavicius in de tang

Door: Klaas Leegwater. “Ik ben uitgeroepen tot man van de wedstrijd maar het doet mij eigenlijk helemaal niets, ik had vanavond veel liever gewonnen.” De woorden van Rob Jansen voor de microfoon van NH-Sport na afloop van de onverwacht verloren thuiswedstrijd tegen Hurry-Up (25-26) gaven aan hoe groot de teleurstelling was bij de handballers van Aalsmeer. Trainer Bert Bouwer treurde mee. “Het was erg mat, de instelling was niet goed.”

De ploeg van Bouwer had na de prima prestatie afgelopen dinsdagavond tegen concurrent Volendam (21-33) nog een punt nodig voor plaatsing voor de finaleduels in HandbalNL League. Door het verlies zaterdag tegen Hurry-Up en de verrassende overwinning van Volendam (32-29) tegen het al geplaatste Lions moet Aalsmeer in de laatste poulewedstrijd volgende week in Limburg tegen de koploper vol aan de bak, winst is noodzaak.

Hurry-Up Zorgvuldiger
Dat de huidige landskampioen niet in goede doen is was vooral in de eerste helft zichtbaar. Het al uitgeschakelde Hurry-Up, wel heeft het team van Joop Fiege zich geplaatst voor de bekerfinale aanstaande donderdag tegen Volendam, troefde de thuisclub voor rust af met beter en zorgvuldiger handbal. Na 7-13 stond er met de pauze terecht 10-15 op het scorebord. In de tweede helft kwam Aalsmeer in eerste instantie goed terug (20-20) maar zakte vervolgens weer weg. 

De bezoekers profiteerden in de laatste wedstrijdfase, door goed aanvalsspel en twee geweldige stops van doelman David Ferreira sloten de Drentenaren het duel af met 26-25 winst. Ook omdat Aalsmeer, dat zaterdag vijftien opgelegde doelpogingen (waarvan vier strafworpen) zag mislukken, in de laatste seconden van de wedstrijd nog een goede kans op de gelijkmaker om zeep hielp. 

Sneer naar arbitrage
“We hebben het zelf uit handen gegeven, het was te tam. Het verschil in niveau met dinsdag tegen Volendam was erg groot. Enige optie die nu overblijft is dat we volgende week moeten winnen van Lions,” vertelde na het verlies Bert Bouwer bij NH-Sport. De oefenmeester die eind dit seizoen stopt, deelde tevens een sneer uit naar de arbitrage. “In de laatste fase vielen alle beslissingen in ons nadeel uit, lijkt wel of ze in Nederland dromen van een andere kampioen.”

Stand: Lions 9-19, Aalsmeer 9-14, Volendam 9-13, Hurry Up 9-11, Bevo 8-6, Tachos 8-0.
Zaterdag 20 mei: Lions-Aalsmeer, Tachos-Volendam.
De eerste twee teams in eindstand spelen in een ‘best of three’ voor de landstitel.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin