Handballers RKDES komen te kort

De Proosdijhal stond afgelopen zondag in het teken van handbal. Zowel de dames als de heren van RKDES speelden een thuiswedstrijd. Dat ging de dames een stuk beter af. Zij wonnen, tamelijk sensationeel, met 27-22 van Lotus uit Hoofddorp. De heren moesten buigen voor Berdos uit Bergen.

De heren van RKDES, uitkomend in de hoofdklasse E (Noordwest Nederland), maken een uiterst moeizaam seizoen door. De ploeg begon in september met 12 spelers, maar is om uiteenlopende redenen gereduceerd tot 8 man. De enige punten die verzameld werden, kwamen uit een gelijkspel. Alle andere wedstrijden gingen verloren.

Schade
Ook zondag liep het verkeerd af. Tegenstander Berdos begon veel scherper en nam dan ook al snel een voorsprong om die niet meer weg te geven. Bij rust stond er al een alleszeggende 11-20 score op het bord.

In de tweede helft probeerde de ploeg onder leiding van trainer/coach Johan van Huisstede het wel, maar veel meer doen dan de schade beperkt houden zat er niet in. De wedstrijd eindigde in 27-34. Op zaterdag 28 februari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen subtopper VLC.

Heerlijke wedstrijd
Bij de dames was het een heel ander verhaal. In de heenwedstrijd waren de handbalsters met 24-15 op een forse nederlaag getrakteerd. Ditmaal liet RKDES zien waartoe het in staat was en liet Lotus alle hoeken van de hal zien. Het publiek kreeg een heerlijke wedstrijd te zien.

Vol overgave ging de ploeg van trainer/coach Kees Toonen de strijd aan. Onder leiding van de prima op dreef zijnde rechteropbouwster Jolanda Verwoert, knokte de thuisploeg zich naar een 16-11 voorsprong bij rust. Door de overwinning heeft RKDES meer afstand genomen van de twee staartploegen en is naaste concurrent KDO bijgehaald. De Kwakelse dames zijn op dinsdag 17 februari de eerstvolgende tegenstander in de Kwakelse sporthal.