Handballers pakken draad op tegen Bevo

Na een maand pauze kunnen de handballers van FIQAS Aalsmeer weer aan de bak. Morgenavond is de eerste van de reeks van drie slotwedstrijden in de BeNe League. Dat is de nieuwe, sterke competitie tussen de vier beste teams van Nederland en van België.

De cijfers spreken voor zich: de Aalsmeerders staan daarin onderaan, heel erg eenzaam. Ze incasseerden tot nu toe tot… zeven nederlagen en sprokkelden slechts zes punten bij elkaar, via twee zeges en evenveel remises.

Topper verwacht
Zaterdagavond ontmoet FIQAS in thuishal de Bloemhof Bevo, de ploeg die, boven Aalsmeer en met 3 punten meer, zevende staat. Een duel met de Limburgers is bijna een garantie voor een topper. Of dat ditmaal ook echt het geval is, is de vraag. Valt er voor hen in de Belgisch-Nederlandse competitie nog eer te behalen? Voor Aalsmeer welbeschouwd niet. Bevo heeft nog een reële kans op de vierde plek (waarmee het om de 'titel' mag meespelen), maar dan moet het zaterdag winnen en moet Volendam thuis onderuit gaan tegen Lions.

Wel is er de felle onderlinge strijd natuurlijk, de gezonde concurrentie tussen twee handbaltopteams. De huidige landskampioen Bevo tegen de ploeg die straks zo graag – in de 'gewone' nationale kampioenschapspoule – de nieuwe landskampioen wil worden, Aalsmeer.

Wai Wong terug
Leuk voor de thuisploeg is dat Wai Wong terug is na maandenlang blessureleed. Een goede spelverdeler kan wonderen doen, hopelijk.

De wedstrijd begint om 19.15 uur. Verwacht mag worden dat de Bloemhof volstroomt. Na het mannenduel spelen ook de vrouwen van FIQAS Aalsmeer een duel, in de eerste divisie. Tegen… Bevo, aanvang 21.00 uur.

Foto: Wai Wong in actie tegen Volendam in de bekerstrijd vorig jaar. (foto archief AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel