Handballers nog bijna verrast door Ramat Hasharon

Het was een fraaie overwinning van FIQAS Aalsmeer zaterdag in Israël. Ramat Hasharon werd in de derde ronde van de Challenge Cup met 32-33 geklopt. Ook bij een gelijkspel van 32-32, de stand 53 seconden voor het einde, was Aalsmeer doorgegaan in Europa. De ploeg had immers een week eerder thuis met 22-22 gelijkgespeeld.

Een aanzienlijk deel van de wedstrijd was het Aalsmeer dat de dienst uitmaakte. De snel bereikte voorsprong werd gestaag uitgebreid. Via 8-12 en 11-16 was het 15-21 bij de rust. In de tweede helft bereikten de Aalsmeerse handballers zelfs een voorsprong van 10 punten, 20-30.

Andere dekking
Toen ging Ramat Hasharon persoonlijke dekking op twee aanvallers toepassen, waar FIQAS langere tijd geen raad mee wist. Al bleef de ploeg kansen houden, de Israëliërs liepen in, 23-30, 26-31 en 30-32. In de hectische slotfase, met de vijfhonderd man publiek luidruchtig vóór Ramat Hasharon, kwamen ze zelfs gelijk, 32-32.

In de slotseconden maakte Tim Bottinga aan alle onzekerheid een eind door de winnende treffer te maken, 32-33. De ontlading bij Aalsmeer was groot, de triomf binnen en de volgende ronde een feit. Daarin is Handball Esch de tegenstander (klik hier voor artikel).

Live vanavond
Vanavond speelt FIQAS Aalsmeer een inhaalwedstrijd in de BeNe League uit tegen Bevo (klik hier voor livestream vanavond vanaf 20.00 uur). Zaterdag volgt een duel in Antwerpen tegen KV Sasja in de Belgisch-Nederlandse topcompetitie.

Bron: Marjon Labordus/FIQAS Aalsmeer

Foto: de zege zaterdag in Israël is binnen. (foto FIQAS)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel