Handballers mogen naar Noorwegen

Gehoopt werd op een Portugese club. Vooral vanwege het weer. Het werd Noorwegen. Fyllingen om precies te zijn. Dat ligt in Bergen, de meest regenachtige stad van Europa.
 
De tegenstander van de handballers van FIQAS in de kwartfinale van de Challenge Cup is bepaald niet de minste. Noorwegen hoort op handbalgebied tot de wereldtop en Fyllingen heeft naar verluid de Europacup al eens gewonnen.
 
Aalsmeer speelt op 19 maart eerst een uitwedstrijd. Op 26 maart volgt de return in De Bloemhof. Wat timing betreft kan dat niet beter. Het is het weekend van het Jac. Stammestoernooi waarbij de hal bomvol zal zitten met jonge handballers.
 
Hartkloppingen
Leuk om ver te komen in een Europese competitie, maar de penningmeester van de vereniging moet er hartkloppingen van krijgen. Anders dan bij voetbal staan er nauwelijks tv-inkomsten of recettes tegenover die een dergelijk avontuur lucratief maken. Een rondje Europacup kost de club tussen de tien en vijftienduizend euro. FIQAS hoopt het bedrag dankzij sponsors bijeen te krijgen.
 
Mooie uitdaging
Ondanks de hoge kosten is FIQAS-voorzitter Mike van der Laarse blij met de loting. “De jongens wilden zelf liever naar Portugal vanwege het weer. Een dagje zon zagen ze wel zitten. Maar sportief gezien is Noorwegen natuurlijk een heel mooie uitdaging. Net als de teams uit Israël en Luxemburg is ook Fyllingen Bergen een professionele handbalclub.”
 
Prachtervaring
Is het een optie de Noren, die als profclub waarschijnlijk wat beter in de slappe was zitten, de dubbele confrontatie in Nederland te laten spelen? Een dergelijke constructie werd in de jaren ’80 ook wel uitgevoerd tegen het Wit-Russische Minsk. “Het zou kunnen. Al is het voor de jongens natuurlijk een prachtervaring om in het buitenland te handballen. We zullen in elk geval snel contact met de club opnemen,” zegt Van der Laarse, “het toeval wil dat een vriend van onze trainer Djordje Stevanovic bij Fyllingen actief is. We kunnen dus makkelijk aan informatie komen.”
 
Hoe dan ook, de thuiswedstrijd wordt ongetwijfeld een groot feest en een hoogtepunt in het bestaan van de vereniging. Er wordt al nagedacht over het neerzetten van extra tribunes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel