Handballers loten Israëlisch team in Challenge Cup

De handballers van FIQAS Aalsmeer spelen in november tweemaal tegen Ramat Hashron Vitania HC uit Israël. De duels met het Israëlische team maken deel uit van het toernooi om de Challenge Cup. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de Aalsmeerders meedoen aan een Europees toernooi op het hoogste niveau.

FIQAS was gerechtigd om deel te nemen vanwege de derde plaats in de Nederlandse competitie. De ploeg stroomt in in de derde ronde van Challenge Cup. De wedstrijd vallen in de twee laatste weekenden van november.

Eerste keer
FIQAS laat in een persbericht weten het in de geschiedenis van het Europese handbal nog nooit tegen een ploeg uit Israël te hebben opgenomen. Ramat Hashron doet voor de tweede keer mee aan de Challenge Cup; vorig jaar haalde het de kwartfinales, waarin het Noorse Stord Handball de betere was.

Dit najaar zet FIQAS Aalsmeer een aantal “unieke en ludieke acties” op om deelname aan het Europese toernooi te kunnen bekostigen. “De club, de spelers en trainer-coach René Romeijn zijn van mening dat internationaal handbal spelen, buiten de BeNe League om, een enorme boost is voor het team.”

Voorbereiding seizoen
Komende week start de voorbereiding op het nieuwe seizoen met bostrainingen. De week daarna volgen kracht- en zaaltrainingen. In het weekend van 22 augustus spelen de Aalsmeerders een toernooi in Houten en een weekend later om de Paling Cup in Volendam; vorig jaar veroverden ze die beker.

De Belgisch-Nederlandse topcompetitie start voor de handballers op zaterdag 12 september, uit tegen landskampioen Lions.

Foto's: AV-archiefbeelden uit het met één punt verschil gewonnen thuisduel tegen Bevo in maart dit jaar


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel