Handballers in wachtkamer

De mannen van FIQAS Aalsmeer moesten zaterdagavond naar Waalwijk voor de één na laatste nacompetitiewedstrijd van het seizoen. Er was vooraf nog een theoretische mogelijkheid om de finale om de landstitel te halen. Er moest in ieder geval gewonnen worden én de naaste concurrenten Volendam en Bevo moesten punten verspelen. Niet geheel onmogelijk want zij troffen behoorlijk sterke tegenstanders in uitwedstrijden: Lions en Hurry up. Met de eerste opdracht – zelf winnen – was FIQAS Aalsmeer vrij snel klaar.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al een basis gelegd: Lars van Wijk kon meteen lekker van afstand schieten en zo stonden de mannen binnen een paar minuten al met 5-1 voor. Robin Boomhouwer ging lekker in de break out waardoor het verschil in de eerste helft alleen maar verder opliep. Bij rust was de voorsprong al 20-7 en de wedstrijd gespeeld.

Opvallend
De tweede helft gaf eenzelfde beeld: FIQAS Aalsmeer was de betere ploeg en zette dat om in veel mooie doelpunten. De teller bleef uiteindelijk steken op 35-18. Toch was de monsterzege niet genoeg om te stijgen op de ranglijst. Volendam deed het opvallend goed in Limburg. Er werd met 29-22 gewonnen van OCI/Lions. Ook Bevo vocht met succes voor de laatste kans op de play offs en won bij JMS/Hurry up met 28-21.

Beste papieren
Met nog een wedstrijdronde te gaan staat FIQAS Aalsmeer nog steeds één punt achter op beide concurrenten. Volendam heeft de beste papieren om de finale te halen: zij krijgen Tachos op bezoek. FIQAS Aalsmeer heeft weliswaar ook een tegenstander uit het rechterrijtje – E&O – maar kan  alleen de finale nog halen als de anderen punten verspelen. Die kans is weinig realistisch. De laatste wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 mei.