Handballers in slotseconden onderuit

Het duel tussen OCI Lions en FIQAS Aalsmeer beloofde op voorhand al een boeiend duel te worden. De Limburgers als koploper de sterkste ploeg van het moment, en Aalsmeer in de ‘winning mood’ na de mooie overwinning op Bevo vorige week, getergd om het seizoen een mooi einde te geven.

De leeuwen tegen de tijgers. Het kon niet anders dan dat dit een felle strijd zou opleveren. En fel werd het. Zelfs tot bloedens toe. Met de Lions als winnaar. De strijd werd in de laatste twee seconden beslecht. In Limburgs voordeel. Dat was een domper voor alle Aalsmeerders die hun ploeg aan het einde van de wedstrijd vier doelpunten achterstand zagen goedmaken.
 
Overigens was het uit elkaar halen van de teams niet altijd even eenvoudig. Beiden waren namelijk gehuld in zwart-witte tenues. Scheidsrechterkoppel Van Eck en Bol vond het echter geen probleem.
 
Minimaal
De al voor de finale geplaatste Limburgers waren duidelijk niet naar Aalsmeer gekomen om het rustig aan te doen. Slechts twee momenten stonden de bezoekers Aalsmeer een voorsprong toe. Dat was vroeg in de wedstrijd. Daarna bleef het verschil minimaal. Af en toe stonden de ploegen gelijk maar meestal hadden de Lions een of meerdere doelpunten voorsprong.
 
Rood
Bij een stand van 22-24 probeerde Wai Wong voor de zoveelste keer door de Limburgse verdediging te komen. Hij werd daarbij zo hard in het gezicht geraakt door Luc Steins, dat het bloed Wong uit de mond liep. Rood was ook de kleur van de kaart die Steins daarop werd voor gehouden.
 
Punt voor punt
Aalsmeer putte moed uit de overtalsituatie en kwam terug tot 24-24. Daarna was het weer Lions dat het heft in handen nam en uitliep naar 27-31. Wedstrijd gespeeld, zo leek het. Punt voor punt kwam Aalsmeer echter dichterbij. Via Robin Boomhouwer, Samir Benghanem, Frank Lübbert met een gelobte strafworp en Tim Bottinga was de stand ineens 31-31.
 
Twee seconden
Met 20 seconden te gaan leek Aalsmeer een punt over te houden aan deze ‘strijd der giganten’. Dat leek te gaan lukken. Totdat Lions twee seconden voor tijd een vrije worp mocht nemen. De lange Marco Vernooij sprong boven de verdedigingslinie uit en mikte snoeihard in de bovenhoek.
 
Adrenaline
De overwinning werd door de Limburgers gevierd alsof het kampioenschap was behaald. Aalsmeer zat in zak en as. De adrenaline gierde door de sporthal. Het publiek had genoten maar de Aalsmeersupporters hadden gehoopt op meer succes voor hun team.
 
Kans
Het blijft zeer spannend in de nacompetitie, want met nog twee wedstrijden te gaan maken nog vier ploegen kans op de tweede finaleplaats. Bevo en Volendam hebben 16 punten, FIQAS Aalsmeer staat op 15 en Hurry Up op 13. De Aalsmeerders maken zeker nog een kans, al hebben ze plaatsing niet meer zelf in de hand. Er rest nog een uitduel bij Tachos en een thuiswedstrijd tegen E&O.
 
Donderdag speelt FIQAS in de halve finale van het bekertoernooi tegen Volendam. De wedstrijd in De Bloemhof begint om 20 uur.
 
Foto: Wai Wong kon alleen met geweld worden gestopt. Hij moest naar de kant om zijn bloedende mond te laten verzorgen. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel