Handballers hervatten BeNeLeague

Na een vrij weekend in verband met interlands gaat komend weekend de BeNe League weer verder. De Belgisch/Nederlandse competitie is toe aan speelronde acht. Daarin moeten de mannen van FIQAS Aalsmeer het in Antwerpen opnemen tegen KV Sasja. De vrouwen speelden zaterdag wel, ze wonnen simpel van Bevo.

De Aalsmeerse mannen staan, na overwinningen op Neerpelt en Quintus, inmiddels op plaats vijf. De Belgische tegenstander komende van zaterdag, nog puntloos op de elfde plaats.

Vorig seizoen troffen FIQAS Aalsmeer en Sasja elkaar twee keer en toen wisten beide teams hun thuiswedstrijd te winnen: in Antwerpen werd het 28-27, in de Bloemhof won FIQAS met 26-17. Toch eindigden de Belgen hoger in de BeNe League: Sasja werden zevende en de Aalsmeerders negende

Dames beter dan Bevo
De dames speelden afgelopen zaterdag tegen Bevo uit Panningen. Vanaf het begin was Aalsmeer de bovenliggende ploeg. Er werd snel een gat geslagen dankzij vooral Samentha de Soet en Kelsey Maarse. Na een kwartier stond het al 10-2. Daarmee was duidelijk dat Aalsmeer deze avond de sterkste was. In de tweede helft kwam Bevo iets dichterbij tot 18-13 maar dat bleek niets meer dan een oprisping. FIQAS won met 28-21 en steeg van de negende naar de zevende plek. Komend weekend spelen de dames uit bij Hercules in Den Haag.

Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery onder de advertentie van Waning)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel