Handballers hebben geen kind aan Hellas

Het zijn dit nieuwe jaar nog niet de moeilijkste wedstrijden geweest voor FIQAS. Na de zege op Swift (34-20) dinsdag lieten de Aalsmeerse handballers zaterdag Hellas alle hoeken van het veld zien. Het werd een 12-32 overwinning in Den Haag. Na vijftien competitiewedstrijden staan ze nog altijd fier op kop. Los van de rest, want de voorsprong blijft drie punten. Aalsmeer heeft 26 punten, Lions 23 en titelhouder Volendam 22.

Het verhaal van de wedstrijd is snel verteld. In het begin kon rodelantaarndrager Hellas nog bijblijven, tot 2-3. Maar de Aalsmeerse dekking stond zo goed dat er voor de Hagenaars verder geen doorkomen meer aan was. Via 2-9 en 4-11 werd het een ruststand van 6-16.

Penalty gestopt bij debuut
In de tweede helft veranderde er niets. Wai Wong, Samir Benghanem (tot afgelopen zomer speler van Hellas), Robin Boomhouwer, Rodrigo Huttinga, Nils Dekker, Dustin Ligthart of Niels Poot, ze maakten stuk voor stuk prachtige goals. Zelfs keeper Gaby Birjovanu deed mee: hij scoorde met een bal 'over de hele'. Mark Kooij, de jonge reservekeeper, mocht nog zijn debuut maken in de eredivisie en… stopte een penalty.

Komende zaterdag in de Bloemhof (aanvang 20.45 uur) zal het er meer om spannen. Dan komt Quintus op bezoek. De ploeg uit Kwintsheul strijdt met Hurry Up en E&O om de gewilde plaats zes; wie zesde wordt doet straks mee in de kampioenspoule.

Foto: op de Aalsmeerse bank was tijd genoeg voor een geintje (Foto HV Aalsmeer)

Bron: HV Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin