Handballers halen brons op valreep

Vóór alles ging FIQAS Aalsmeer dit seizoen voor de landstitel, maar de handballers grepen ernaast. Ze grepen overal naast, ook in de beker en de BeNe League. Zaterdagavond in de laatste wedstrijd van het seizoen wonnen ze simpel van E&O (35-25) en dat leverde uiteindelijk een derde plaats op in de kampioenspoule. Mooie, eervolle prestatie, dat wel.

Aalsmeer greep naast de tweede finaleplaats, waar het tevoren nog een klein beetje op kon hopen. Volendam won diezelfde avond van Red-Rag Tachos, bleef daarmee Aalsmeer één punt voor en speelt de best of three om de landstitel tegen het dit seizoen superieure Lions. Huidig kampioen Bevo verspeelde de laatste finalekans door van Lions te verliezen. Dat had als gevolg dat Aalsmeer de vierde plaats mocht inwisselen voor de derde.

Makkie tegen E&O
In de Bloemhof kon E&O het zaterdag tot de rust bijbenen. Na een sterke start van FIQAS wist de Emmense ploeg bij 14-14 gelijk te komen. Maar een sprintje naar het rustsignaal bracht weer een voordelige Aalsmeerse marge, 17-14.

Meteen na rust liepen de Aalsmeerders uit naar 23-14 en was de strijd gestreden. Het werd tenslotte 35-25. Topscorer was Nils Dekker met 8 treffers.

Weer in BeNe League
De twee beste handbalploegen van dit moment staan zowel in de finale om de beker als landstitel. Morgen spelen Lions en Volendam de bekereindstrijd, eind deze maand maken ze uit wie Bevo als kampioen opvolgt.

Voor Aalsmeer rest volgend seizoen opnieuw de BeNe League. Daarin komt de ploeg uit tegen van Nederlandse kant weer Lions, Bevo en Volendam en ook opnieuw de Belgische toppers Achilles Bocholt, KV Sasja, United Tongeren en Initia Hasselt. Afgelopen seizoen, in de eerste editie van de spectaculaire BeNe League, werd FIQAS laatste. Tijd voor een mooie revanche.

Eindstand nacompetitie: 1. Lions 14 wedstrijden 26 punten; 2. Volendam 14-20; 3. Aalsmeer 14-19 (9 gewonnen, 1 gelijk, 4 verloren, 429-344 doelsaldo); 4. Bevo 14-18; 5. Hurry Up 14-15; 6. E&O 14-6; 7. Houten 14-4; 8. Tachos 14-4.