Handballers FIQAS missen scherpte

Zaterdag speelden de mannen van FIQAS in de Bloemhof tegen Targos/Bevo. De Aalsmeerders keken bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en waren niet sterk genoeg om dit te verhelpen. De Limburgse ploeg was scherper in de afwerking. Dit resulteerde in 24-28 voor Bevo.

Samir Benghanem opende nog wel de score, maar daarna namen de bezoekers het over. Het zat FIQAS ook niet echt mee. Schoten gingen via paal of lat het doel van Bevo weer uit. Ballen werden gestopt of geblokt, of naast dan wel over geschoten. Soms wat ongelukkig, soms was de ploeg niet scherp genoeg. Bovendien leidde balverlies bijna steeds tot een tegendoelpunt.

De voorsprong van Bevo liep zelfs uit tot 4-11, het maximale verschil want in de laatste tien minuten voor rust ging het aan Aalsmeerse kant iets beter lopen. Via Nils Dekker, Remco van Dam en Kevin Hooijman werd de marge verkleind tot 13-15, tevens de ruststand.

Achter de feiten
Ook in de tweede helft liep FIQAS achter de feiten aan. Maar na een paar minuten leek de spanning weer helemaal terug toen Wai Wong en Nils Dekker bijna de aansluiting vonden en het verschil nog maar één punt was; 17-18. In de zeven minuten die volgden bleef Bevo wel scoren terwijl de schoten van Aalsmeer-spelers ook nu weer doel misten. FIQAS benutte tot slot nog wel twee strafworpen maar dichterbij kwam de ploeg niet.

Komende zaterdag wacht FIQAS een uitwedstrijd bij de nummer drie in de BeNe League: het Belgische Tongeren.