Handballers FIQAS hopen opnieuw op volle Bloemhof

Na de handbalshow van afgelopen zaterdag waarin Volendam 'aan de dijk werd' gezet, maakt het team van trainer/coach Bert Bouwer zich op voor een nieuwe 'clash'. Morgenavond komt het Haagse Hellas op bezoek. De winnaar van dat duel dat om 20:00 uur begint, plaatst zich voor de finale van de beker, die traditiegetrouw op Hemelvaartdag in Almere gespeeld wordt. 

FIQAS heeft het bekertoernooi vijf keer gewonnen maar de laatste vijf finales ging de ploeg elke keer onderuit. Telkens was het óf Volendam óf Lions dat aan het langste eind trok. De laatste keer dat de beker wél werd veroverd, is alweer veertien jaar geleden.

Stunt
Met Hellas als tegenstander in de halve finale staat de deur naar de eindstrijd in theorie wagenwijd open. Er zullen er maar weinig zijn die geloven in een stunt van de Haagse ploeg die een divisie lager speelt dan Aalsmeer. Desondanks hoopt de ploeg op een volle hal. Gebleken is afgelopen zaterdag dat de sfeer op de tribunes de ploeg vleugels geeft.

'Je weet nooit'
Volgens voorzitter Mike van der Laarse wordt het toch een interessante wedstrijd. “Hellas is een leuke club, getraind door oud-Aalsmeerspeler Hans van Dijk. En bij ons speelt Samir Benghanem, die weer bij Hellas is opgeleid en nu tegen zijn oude maten mag spelen. Mensen verwachten dat we eenvoudig met tien punten verschil gaan winnen maar in het bekertoernooi weet je het nooit.”

Toch kijkt de voorzitter al wel vooruit naar Hemelvaartdag en hoopt vurig dat Aalsmeer weer eens een prijs pakt.

De andere halve finale wordt een Limburgs onderonsje waarin Bevo en Lions gaan uitmaken wie er straks naar Almere mag.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin