Handballers FIQAS buigen voor Belgen

De mannen van FIQAS Aalsmeer speelden hun tweede wedstrijd van de BeNeLeague competitie zaterdag uit in Antwerpen bij KV Sasja. Na een gelijkopgaande strijd moesten de Aalsmeerders toch buigen voor de Belgen. In de spannende slotfase glipte een punt door de FIQAS-vingers. Sasja won met 28-27.

In de beginfase ging de strijd volledig gelijk op tot 5-5, waarbij vooral Remco van Dam goed op schot was. Daarna namen de Aalsmeerders het initiatief in de wedstrijd en sloegen een gaatje, 8-10. De thuisploeg gaf echter niet op en wist nog voor rust de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong: 15-13.

Aan elkaar gewaagd
Ook in de tweede helft bleven de teams erg aan elkaar gewaagd. KV Sasja wist de leiding te houden tot 17-15, maar in het vervolg knokte FIQAS zich terug in de wedstrijd tot 20-19. Maar opnieuw bouwden de Belgen een voorsprong op, 23-20. Het publiek voelde dat het nog alle kanten op kon. Tim Bottinga bracht FIQAS terug in de wedstrijd, één minuut voor tijd werd het zelfs 27 tegen 27.

Slotminuut
KV Sasja kreeg in die slotminuut een strafworp en wist die te benutten, waar de Aalsmeerders vervolgens hun laatste kans op nog een punt misten. Zo bleven de punten in Antwerpen, al had FIQAS, gezien het spel in de tweede helft, eigenlijk wel een puntje verdiend.

Komende zaterdag wacht de volgende uitdaging: de derby thuis tegen Volendam. Aanvang 19.15 uur.