Handballers blijven titelhouder

Een van de laatste wedstrijden in eigen huis tegen BeNeLeaguewinnaar Bocholt. (Foto archief AV)

Waar de KNVB nog alle scenario’s voor een competitieslot open houdt, heeft het nationale handbalverbond (NHV) deze week besloten het seizoen 2019/20 voor beëindigd te beschouwen. Er komt geen finaleronde en geen bekerwedstrijden maar ook geen degradatiewedstrijden. De ‘Final4’ om de winst in de BeNeLeague wordt schriftelijk afgedaan. Het Belgische Achilles Bocholt is op basis van de straatlengte voorsprong in de reguliere competitie tot winnaar uitgeroepen. Voor Greenpark Aalsmeer betekent het dat het vanwege het vorig jaar behaalde landskampioenschap, nog een jaar titelhouder blijft.

Voorzitter van de plaatselijke handbalvereniging Mike van der Laarse is er tamelijk nuchter onder. Op zich niet vreemd, de verjongde ploeg had deze jaargang weinig te vertellen in zowel de nationale als de Belgisch-Nederlandse competitie. Met de hakken over de sloot werd de finalepoule gehaald. Op zich was best interessant geweest om te zien of de ploeg was gegroeid. Het door corona veroorzaakte abrupte einde van het seizoen maakt dat niet meer mogelijk. Van der Laarse: “We kunnen wel depressief zijn maar ook naar de positieve kanten kijken. Dat is dat we voor het derde jaar op rij landskampioen blijven, al is het zonder schaal, en ook dat we gelukkig geen extra kosten maken. We betalen geen zaalhuur als we de hal niet gebruiken en hebben geen mensen in dienst. We betalen onze trainers alleen vergoedingen op basis van daadwerkelijke gemaakte onkosten en die zijn er nu niet. Verder zijn we heel blij met de B en A jeugd die allebei Nederlands kampioen zijn geworden. Doordat ze oppermachtig waren in hun competities, waren ze ook vroeg klaar. Gelukkig voor de coronacrisis uit.”

Projecten
Volgens Van der Laarse wordt het binnen de club natuurlijk door iedereen betreurd dat het seizoen zo eindigt. De vrijgekomen tijd geeft wel ruimte om energie te steken in de accommodatie. “We hebben een paar projecten waar we ons nu op richten. Dat is de aanleg van een beachhandbalveld (foto) op het terrein naast de hal, vernieuwing van het krachthonk, de aanleg van een nieuwe vloer in hal 2 en het realiseren van twee nieuwe kleedkamers. Ook hebben we de wens om in hal 1 een groot led-scherm te bevestigen zodat we rondom de wedstrijden bewegende beelden kunnen tonen.”

Ook het internationaal sterk aangeschreven Jac Stammestoernooi voor jeugdhandballers gaat niet door. Wanneer er weer ballen gegooid worden in en om De Bloemhof is voor iedereen onduidelijk.

Tekst Arjen Vos, foto Wiggert Vos

 

 

Lees vorig bericht

Burgemeester roept op vol te houden

Lees volgend bericht

Column: ‘Als het meezit is de coronacrisis een keerpunt’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *