Handballers Aalsmeer buigen met 20-25 voor superieur Lions

Er is één handbalploeg die al twee jaar de dienst uitmaakt in Nederland én België – met verve. Dat is OCI/Lions, dat vorig seizoen de landstitel en beker won alsook de eerste editie van de BeNe League. Dit jaar lijkt de Limburgse ploeg in de Belgisch-Nederlandse topcompetitie nóg sterker. Van de elf duels tot nu toe won Lions er negen. Nog niet één wedstrijd werd verloren.

Wie vooraf dacht dat FIQAS Aalsmeer vanavond in de mager bezette Bloemhof kans op winst zou hebben, kwam bedrogen uit. De superieure Limburgers versloegen Aalsmeer met 20-25 in een snoeihard, snel duel.

Tussensprint
Bij de rust, met een 10-10 stand, leek er nog van alles mogelijk, maar dat was slechts schijn. Na een kwartier in de tweede helft zette Lions een tussensprint in en werd de marge steeds groter. De Limburgse boodschap was duidelijk: wij zijn de besten. En ze hadden geen ongelijk. Opeens was het dan ook 16-20. Toen was het over.

Zeker toen de tijdstraffen van Aalsmeer zich aaneenregen. Samir Benghanem, die zich weer eens te veel liet gaan, was toen al met rood naar de kleedkamer gestuurd. Het ontbrak de thuisploeg echter ook aan precisie, scherpte en creativiteit. Er werden bovendien volop kansen verprutst.

Leerpuntje
Maar ook zonder die minpunten was Lions zegevierend uit de strijd gekomen. De diepe wil om altijd te winnen straalt van de Limburgers af. En ze gaan door tot het laatste fluitsignaal. Voor Aalsmeer is dat nog een leerpuntje.

In de eerste helft zat Lions, ondanks het fanatisme, niet meteen lekker in zijn vel. FIQAS Aalsmeer mocht zelfs enige tijd voorzichtig de hoop koesteren op een mooie avond. Van 2-0 werd het na ruim negen minuten 5-2. De Aalsmeerse strafworpen gingen er lekker in, wat Lions tegenover een sterke Gaby Birjovanu niet lukte.

Gelijk bij rust
Na een kwartier was het echter alweer 5-5 en een goede vijf minuten later stond Lions voor het eerst voor, 7-8, na een schitterend onderhandse worp. Het werd rommeliger en ook wat relleriger, al zorgden de strenge scheidsrechters er wel voor dat het niet compleet uit de hand liep.

Rodrigo Huttinga maakte er in een overtalsituatie 10-9 van, waarna Aalsmeer zich toch nog liet kisten en de gelijkmaker moest toestaan, 10-10. Twee kansen in de laatste seconden op een voorsprong bij de rust werden om zeep geholpen.

Doordrukken
Na de pauze werd direct de bedoeling van de Limburgers zichtbaar: doordrukken en geen ruimte geven aan de tegenstander. Dat lukte nog niet onmiddellijk, maar Aalsmeer bleef na 10-11 wel steeds achter de feiten aanlopen en kwam nooit meer op voorsprong. Na 11-11 en 12-12 was het met het evenwicht eveneens gedaan.

Het immer initiatiefrijke Lions liep gestaag uit, 15-17, 16-20 en, na twintig minuten, 17-22. De Aalsmeerse handballers drongen nog wel aan, in een poging te voorkomen dat ze overlopen werden. Maar de mislukte schoten volgden elkaar op, een euvel waar ook de vers ingebrachte Nils Dekker aan leed.

Wondergoal
De slottreffer van Lions was een wonder. In een wervelende aanval werd Aalsmeer overbluft, ging de bal feilloos van de een naar de ander en kon er uiteindelijk uit volkomen vrije positie vanaf de cirkel gescoord worden, 20-25. De kroon op het Limburgse werk.

Aalsmeer mag zich achter de oren krabben. Na de eerste zeven duels in de BeNe League stond de ploeg met 10 punten knap tweede, achter Lions. Na elf duels staat het nog op diezelfde 10 punten en zijn Initia Hasselt en Bevo voorbijgestoken. Zaterdag opnieuw in de Bloemhof de volgende wedstrijd tegen Achilles Bocholt, dat vijfde is met 9 punten. Aanvang 19.45 uur.

HC

Foto's: FIQAS Aalsmeer-OCI/Lions vanavond in de Bloemhof. Te zien zijn onder meer (van boven naar beneden) Jimmy Castien, Lions-trainer Monique Tijsterman, Remco van Dam en een verongelijkte Samir Benghanem die rood krijgt. (foto's Jaap Maars, zie ook gallery hieronder)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin