Handbaldames en -heren beiden naar winst

Zowel de dames als de heren van FIQAS Aalsmeer boekten dit weekend een overwinning. De mannen deden dit op bezoek in België tegen Merksem, de dames thuis tegen Hercules.

Na een winterstop van ruim een maand stond voor de mannen eindelijk weer een wedstrijd in de BeNe League op het programma. Eerder in het seizoen werd de thuiswedstrijd van Merksem, waar oud-Aalsmeerder Robin Boomhouwer speelt, nog ruim verloren (22-30). Aalsmeer was dus gewaarschuwd.
Merksem was de laatste maanden op de ranglijst echter flink afgezakt: naar plaats elf, waar de FIQAS mannen achtste staan. Een overwinning om de aansluiting met de top-6 te krijgen, zou zeer welkom zijn.

Pech voor Boomhouwer
Het begin van de partij liet een gelijk op gaande strijd zien en meteen was duidelijk dat de dekkingen deze avond een belangrijke rol zouden gaan spelen. Jammer voor Merksem en pech voor hemzelf was dat Robin Boomhouwer al snel uitviel. Na een voorzichtige 1-2 kon FIQAS in het eerste kwartier uitlopen en een klein gaatje slaan: 2-7 en even later 4-9. Hierna konden de Belgen iets terugkomen. Eerst tot 7-9 en bij rust zelfs weer tot op één punt: 12-13. De wedstrijd lag weer helemaal open.

Grotere voorsprong
Ook in de tweede helft ging het eerst nog een minuut of tien gelijk op: 15-16. Daarna lieten de Aalsmeerders hun kwaliteiten zien en konden langzaam een grotere voorsprong opbouwen: via 15-18 konden de mannen, onder leiding van de scherp schietende topscorer Remco van Dam, de eindstand bepalen op 21-27.

Doelpunten: Remco van Dam 9, Samir Benghamen 7, Rob Jansen 5, Wai Wong, Jimmy Castien en Quinten Ouderland 2.

Komende zaterdag spelen de mannen thuis in de Bloemhof tegen de nummer vier uit de BeNe League, het Belgische Achilles Bocholt. Aanvang: 19.15 uur.
Voor de achtste finales heeft Aalsmeer uit geloot tegen het Haagse Hellas. Gespeeld wordt ergens tussen 14 en 16 februari.

Dames blijven zesde
De dames, zesde in de eerste divisie, wonnen na een gelijkopgaande strijd en met klein verschil van Hercules. De ploegen gaven nauwelijks op elkaar toe. Met rust was het 13-13 en pas vanaf 15-15 wist Aalsmeer de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. De Aalsmeerse handbalsters liepen uit naar 19-15. Na een rommelig slot waarin de bezoekers nog angstvallig dichtbij kwamen, wist Aalsmeer de winst veilig te stellen: 21-19. Desondanks blijft de ploeg op de zesde plek staan. Komende zaterdag mag FIQAS op bezoek bij koploper Foreholte.