Halve finale Rotterdam eindstation voor Ruben Spaargaren

Door: Arjen Vos. Een week lang was er tennis van wereldniveau te zien en te beleven in het Rotterdamse Ahoy. Naast toppers als Medvedev en Tsitsipas was ook de Aalsmeerder Ruben Spaargaren te bewonderen. In een sterk deelnemersveld bij de rolstoelers schopte de Uiterwegbewoner het tot de halve finale. Dat was verder dan hij in de voorgaande edities van het toernooi reikte.

Blijdschap na de winst op Miki

Met een betrekkelijk eenvoudige zege (6-1/6-1) zette hij in de kwartfinale de Fransman Guilhem Laget opzij. Daarna wachtte een grotere uitdaging met Japanner Takuya Miki waartegen hij in vier eerdere ontmoetingen nog het onderspit delfde. Het werd een mooi gevecht tussen de nummers 6 (Ruben) en 5 van de wereldranglijst dat in het voordeel van de Aalsmeerder werd beslecht. Onder toeziend oog van onder meer de negenvoudig grandslamwinnares Diede de Groot en een aantal teleurgestelde Japanse fans, trok Ruben met 6-2 en 7-6 aan het langste eind.

Krachtsverschil
In de halve finale die zaterdag volgde tegen nummer 1 van de wereld Alfie Hewett kwam de 23-jarige Aalsmeerder er helaas niet aan te pas. Met 6-1 en 6-0 was het krachtsverschil duidelijk te groot tegen de latere toernooiwinnaar die voor het vierde jaar op rij de sterkste was in Rotterdam. Ondanks het toch mooie resultaat van een halve finale zakt Ruben van de zesde naar de zevende plaats op de wereldranglijst. Hij is ingehaald door de Spanjaard Martin de la Puente die in Rotterdam de finale haalde.

‘Stukje mentaal’
Ruben kijkt vanwege zijn halve finaleplaats en vertoonde spel met enige tevredenheid terug op Rotterdam maar ziet nog zeker verbeterpunten. “De komende tijd wil ik de focus nog meer leggen op het stukje mentaal. Zolang ik mijn rust kan behouden zowel op als buiten de baan, ben ik in staat mijn beste tennis te spelen. Verder wil ik werken aan mijn service. Die moet nog wat nauwkeuriger.”

Vanaf donderdag speelt Ruben een toernooi in het Engelse Bolton.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin