Grote pluim voor jubilerend Volant’90

Zaterdag organiseerde Volant’90 in de Proosdijhal een badmintontoernooi voor de drie Kudelstaartse scholen. De Antoniusschool werd aan het einde van de middag uitgeroepen tot de grote winnaar want zij gingen in alle drie de categorieën met de grootste beker naar huis.

Na  een gezamenlijke warming-up, gegeven door een jeugdtrainer van Volant’90, en een uitleg over het toernooi, begon precies om 12.30 uur het schoolbadmintontoernooi. Een recordaantal deelnemers voor de jubilerende badmintonvereniging dit jaar, want achttien teams van vier kinderen deden mee.

Twintig dubbelwedstrijdjes
Elk team was ingedeeld in een poule met vijf andere teams waar vier keer tegen gespeeld moest worden. In totaal moest elk team dus twintig dubbelwedstrijdjes spelen, die zeven minuten duurden. De kinderen werden door de vele aanwezige ouders luid aangemoedigd.

Het ging er soms fanatiek aan toe, maar de sfeer was prima volgens de organisatie. Soms ging de strijd gelijk op en was er een minimaal verschil aan het eind. Maar soms ook was het verschil wat groter. Aan het eind van de middag was er echter geen team dat alles gewonnen of verloren had.

Antoniusschool 3x de beste
Om 15.30 uur was het toernooi afgelopen en kon iedereen genieten van een spannende demowedstrijd tussen een gemengd dubbelteam van het eerste competitieteam, Sabrina en Mitchel en Erna en Ad van het tweede team.

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Bij de groepen 6 was de Antoniusschool met alle teams de sterkste. Met 36 punten bereikte het team Antonius groep 6B  met Job, Jesper, Dave en Kas de eerste plaats. Tweede werden hier de hardwerkende jongens van groep 6A: Sam, Max, Luuk en Bryant.

De poule met de groepen 7 was de spannendste poule. De wedstrijden gingen vaak gelijk op en de verschillen waren klein. Maar de winnaar met 33 punten was groep 7B van de Antonius met Robin, Daniël, Maud, Mick en Elisa.

Bij de poule met de groepen 8 staken twee teams er ruim boven uit. De tweede plaats werd behaald door de OBS met Abel, Rick, Mohammed en Ramzi, maar als eerste eindigde de Antonius met Niels, Menno, Sven en Rick. Voor dit team was het de tweede keer dat ze eerste werden, want ook vorig jaar gingen zij er met de hoofdprijs vandoor.

Foto's: Drie basisscholen streden tegen elkaar tijdens het schoolbadmintontoernooi (foto's Jaap Maars) Zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel