Green Park vindt vorm terug tegen Bevo

De handballers van GP Aalsmeer hebben de nare smaak van het bekerverlies tegen OCI Lions weggespoeld door overtuigend van Herpertz Bevo uit Panningen te winnen met 36-26. Aalsmeer gaat aan de leiding in de kampioenspoule.
 
Het zag er echter lange tijd niet naar uit dat de einduitslag een marge van tien doelpunten zou opleveren. Wel namen de Aalsmeerders direct het heft in handen door in de beginfase snel uit te lopen naar een verschil van drie doelpunten. Deze marge hield stand tijdens een groot deel van de wedstrijd tot Green Park Aalsmeer tien minuten voor tijd de druk opvoerde en uitliep naar 29-18. Het team van coach Jo Smeets geloofde er vanaf dat moment niet meer in en moest uiteindelijk het hoofd buigen met een ruime nederlaag.
 
Vreemdste beslissingen
De ploeg van Ber Bouwer speelde vanaf het begin geconcentreerd en met veel overtuiging. Zonder de overige spelers tekort te doen blonken de hoekspelers Nils Dekker en Robin Boomhouwer uit met zeer fraaie acties.
Samir Benghanem kon bij het arbitrale duo weinig goed doen en moest het vaak ontgelden. Veel coaches klagen over het zeer zwakke peil van de scheidsrechters die het snelle en vooral fysieke spel in de BeNe League en de reguliere competitie niet kunnen bijhouden en daardoor vaak de vreemdse beslissingen nemen. Een bijscholingscursus voor scheidsrechters lijkt bij de handbalbond onbekend.
 
Door dit resultaat behoudt Aalsmeer de koppositie op één punt gevolgd door OCI Lions dat Volendam in het palingdorp versloeg met 25-28.
 
Cruciaal wordt het Paasweekend waarin op zaterdag de strijd wordt aangegaan met Volendam waarna op tweede Paasdag de titanenstrijd tegen OCI-Lions volgt. 
 
Foto: doelman Marco Verbeij in actie. Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Sursum Corda
 
(advertentie)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin