Green Park verslagen door fitter en scherper Lions

Door: Klaas Leegwater. Na bijna een half jaar stilstand vanwege de coronapandemie werd zaterdagmiddag de competitie in de HandbalNL-League weer opgestart. In Sittard leed Green Park Aalsmeer een ruime en terechte nederlaag (32-25) tegen Kimbet Lions. Daardoor verdringen de Limburgers het team van Bert Bouwer van de eerste plaats op de ranglijst. Hoe lang de ploeg uit Sittard die positie dit weekend kan behouden is afhankelijk van de resultaten van de andere wedstrijden dit weekend.

Green Park kwam in de Stadssporthal geen moment goed in de wedstrijd, vanaf het begin keken de Aalsmeerders, spelend zonder Jimmy Castien, tegen een achterstand aan. De thuisclub was de gedwongen zes maanden pauze duidelijk beter doorgekomen. Lions oogde fitter, had het defensief beter op orde en met name Ivo Steins, Jao Ramos en doelman Luuk Hoiting toonden aan dat de langdurige onderbreking hun topvorm niet had aangetast.

Helemaal mis
Bij de gasten lieten international Samir Benghanem en vooral Tim Bottinga (acht treffers) goede dingen zien. Het was evenwel ruim onvoldoende Green Park een prettige avond te bezorgen. Na een 16-13 ruststand ging het in de eerste tien minuten van de tweede helft helemaal mis bij de bezoekers. In die periode liep Lions simpel uit naar 22-15, een marge die met nog twintig minuten op de klok niet meer te overbruggen was.

Juiste afspiegeling
Na 27-19 poogde Bouwer een debacle te voorkomen door wat wisselingen in zijn team door te voeren. Zo bracht hij onder meer doelman Rene de Knegt binnen de lijnen. De goalie kende een sterke invalbeurt. Richting het einde van de wedstrijd krabbelden de Aalsmeerders iets terug, minder dan zes doelpunten werd het verschil niet. De 32-25 eindstand was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Lions vloog dus als een speer uit de (her)startblokken en Green Park is nog zoekende naar ritme en vorm.

Stand: Lions 5-5, Green Park 3-3, Volendam 3-3, Bevo 3-3, Hurry Up 2-2.

Programma 16 maart 20.00 uur: Volendam-Green Park

De BENE-League vond dit seizoen door de coronapandemie geen doorgang. Daarom begonnen in september vijf Nederlandse teams aan een alternatieve HandbalNL-League. Na vijf speelrondes moest de competitie wegens oplopende coronabesmettingen worden stilgelegd. Dit weekend wordt de competitie hervat, wel met een andere opzet dan tijdens de start in september. Anderhalve competitie met zes teams, Quintus uit Kwintsheul is als zesde ploeg toegevoegd maar speelt mee buiten mededinging. Alle teams spelen driemaal tegen elkaar. De twee beste ploegen gaan vanaf eind mei in een ‘best of three’ strijden om de landstitel. Spelers van alle teams worden twee keer per week getest op corona.